V og S står sammen mod resten igen: Østre Skole bliver på kommunens salgsliste

V og S står sammen mod resten igen: Østre Skole bliver på kommunens salgsliste
Østre Skole var i et halvt år reserveret til sundhedshus, men i foråret blev det projekt trukket tilbage, hvorefter en anden byder meldte sig på banen. Selv om denne ukendte byder levede op til salgskriterierne, blev tilbuddet afvist. Foto: Berit Hvassum
POLITIK | RØNNE | ABONNENT | 23. SEP 2021 • 22:52
Jakob Nørmark
Journalist
POLITIK | RØNNE | ABONNENT
23. SEP 2021 • 22:52

Bornholmerlistens Kirstine van Sabben foreslog på torsdagens møde i kommunalbestyrelsen, at Østre Skole skal tages af salgslisten, og at politikerne herefter skal drøfte, hvilke fremtidige scenarier der skal være for brugen af skolen.

Men ligesom under budgetforhandlingerne holdt Venstre og Socialdemokratiet sammen. Trods modstand fra alle øvrige partier (SF's Leif Olsen var fraværende på grund af sygdom) stemte de to største partier forslaget ned.

Før sommerferien afviste kommunalbestyrelsen et bud på Østre Skole. Flere i byrådssalen – dog ikke socialdemokrater og venstrefolk – havde fået den opfattelse, at afslaget indebar, at skolen måtte tages af salgslisten, og at det var nødvendigt at ændre kriterierne for salget. Denne udlægning afviste Søren Schow (V).

– Jeg kan ikke tilslutte mig den opfattelse, som I andre har. Det blev ikke besluttet at tage Østre Skole af salgslisten. Det blev udtrykkeligt udtrykt efter vores diskussion. Jeg tror ikke, vi var på samme bølgelængde, sagde han.

Schow klar på salg

Venstre har tidligere ønsket, at kommunen skulle gøre brug af Østre Skole frem for Dams Gård, men med udsigten til, at de stort set ubenyttede skolebygninger kan blive solgt, har partiet ændret holdning. 

– Er der nogen, der kommer og vil købe den, synes jeg, at vi skal sælge den.

Morten Riis (Enh.) er fortaler for at undersøge, om kommunens egne afdelinger kan anvende skolebygningerne. Han nævnte Ungehuset på Sveasvej i Rønne som et eksempel.

– De vil gerne udvide tilbuddet, men kan ikke være der, sagde viceborgmesteren.

– I forrige perioder snakkede vi om at flytte udførerdele på børne- og familieområdet til Østre Skole. Lad os da kigge på, om vi kan stille noget op med den bygning, der giver mere mening. At kunne komme ud af nogle lejede lokaler, ville reducere vores udgifter. Jeg vil godt være med til at pille den af salgslisten, men vil også gerne tage den drøftelse.

Kirstine van Sabben opnåede med sit forslag ikke at få Østre Skole taget af salgslisten. 

– Jeg kunne godt tænke mig et foreningshus. Der er mange ting, man kunne få ind på Østre Skole. Men jeg anerkender, at der er flertal for at sælge skolen.