Thors afviser at kende til lukkede forhandlinger om salg af Østre Skole

Thors afviser at kende til lukkede forhandlinger om salg af Østre Skole
Borgmester Thomas Thors (S) afviser, at han holder informationer om forhandlinger med mulige købere af Østre Skole i Rønne tilbage for økonomiudvalget, sådan som Bornholmerlisten og Dansk Folkeparti har kritiseret ham for i denne uge. Foto: Berit Hvassum
SKOLE | RØNNE | ABONNENT | 23. SEP 2021 • 11:53
Jakob Marschner
Journalist
SKOLE | RØNNE | ABONNENT
23. SEP 2021 • 11:53

Jeg forhandler ikke selv, og jeg får ingen løbende viden om de samtaler, der for tiden finder sted med mulige købere af Østre Skole i Rønne, siger borgmester Thomas Thors, efter at Dansk Folkeparti og Bornholmerlisten har kritiseret ham for at holde dem i uvidenhed om de mulige købere.


Borgmester Thomas Thors (S) afviser, at han holder informationer om forhandlinger med mulige købere af Østre Skole i Rønne tilbage for økonomiudvalget, sådan som Bornholmerlisten og Dansk Folkeparti har kritiseret ham for i denne uge.

Thomas Thors bekræfter, at der for tiden finder samtaler sted med mulige købere. Ved at omtale dem i flertal bekræfter han også, at der er tale om mere end en mulig køber. Men han bliver ikke orienteret om, hvordan samtalerne skrider frem og sidder derfor ikke med en viden, som resten af økonomudvalget ikke har og ikke må få, siger han.

– Jeg kan kun sige, at det ikke er mig, der forhandler. Det er administrationen og den ejendomsmægler, som kommunen samarbejder med. Resultatet af de forhandlinger vil blive forelagt for økonomiudvalget, når de er færdige. Men jeg har ikke været involveret i de her forhandlinger, siger Thomas Thors.

Kirstine van Sabben (BL) sagde torsdag til Bornholms Tidende, at hun ikke fik noget svar, da hun i sidste uge i økonomiudvalget søgte informationer om det muligt forestående salg af Østre Skole. Til det svarer Thomas Thors, at der endnu ikke er noget færdigt resultat af forhandlingerne at forelægge de andre politikere.

– Nu var det et lukket møde, vi havde i sidste uge i økonomiudvalget. Men sagen vil selvfølgelig være fuldt belyst, når den bliver forelagt, siger Thomas Thors.

– Jeg har ikke sagt nej til at fortælle nogen noget. Jeg har sagt, at sagen skal være fuldt oplyst fra mægleren og administrationen, før sagen kan komme op i økonomiudvalget, siger han.

– Der er en ejendomsmægler, der arbejder med sagen, og jeg har meddelt kommunalbestyrelsen, at der er nogle interessante henvendelser. Når sagen er færdig fra mæglerens side, bliver den helt efter bogen forelagt for økonomiudvalget.

– Jeg har ikke tilbageholdt nogen oplysninger. Vi kan bare ikke forelægge noget for økonomiudvalget, før der er en færdig sag at forelægge, siger Thomas Thors.

Thors: DF-teori er forkert

Thomas Thors afviser også, at man kan se en linje i, at lægerne og tandlægerne bag planen om et sundhedshus på Østre Skole først forhandlede med kommunen og dernæst trak sig igen tidligere på året med en kritik af kommunen for ikke at møde ideen om et sundhedshus med særlig velvilje. Og at en anden mulig køber af Østre Skole ifølge Kirstine van Sabben senere i år faktisk opfyldte kommunens krav, men alligevel fik afslag.

René Danielsson spurgte på den baggrund i Bornholms Tidende torsdag, om de to projekter var blevet kasseret, fordi Thomas Thors og administrationen allerede dengang vidste besked med den eller de mulige købere, som kommunens mægler nu taler med.

– Det kan jeg blankt afvise. Jeg var på ingen måde involveret i de drøftelser, der var omkring det. Det forholder sig ikke på den måde, som René antyder, men jeg kan ikke referere fra lukkede møder, siger Thomas Thors.

Bliver du i øjeblikket løbende orienteret om, hvordan mæglerens arbejde skrider frem?

– Nej, det gør jeg ikke. Jeg har ikke haft nogen kontakt med mægleren.

Bliver du heller ikke orienteret gennem kommunens administration?

– Nej, jeg har bare fået at vide, at der er nogle interessante henvendelser.