I opslaget forklarede Nilsson, at kommunalt ansatte risikerer at blive en del af en valgkamp, og at deres neutralitet og objektivitet kan blive draget i tvivl. Af den grund indførte han disse regler:
"Det betyder, at vi fra tre måneder før et valg, lokalt, regionalt, nationalt eller ved EU-valg, eller fra det tidspunkt, hvor der udskrives valg skruer ned for åbenheden. Blandt andet vil vi som arbejdsplads undlade at udtale os om sager og emner, der på nogen måde kan relatere sig til valget. Vi vil heller ikke tillade politikere eller medier at følge vores arbejde eller komme i praktik, ligesom vi som kommunale institutioner heller ikke vil give adgang til at medvirke i valgrelaterede handlinger," skriver Johannes Nilsson, der få måneder senere blev udpeget som permanent kommunaldirektør.
Opslaget fra Dragenettet er offentliggjort som et bilag til punktet om spærretid på torsdagens møde i kommunalbestyrelsen. 29. juni blev disse regler skærpet med krav om, at kun kommunaldirektøren fra 16. august og indtil valget måtte udtale sig på kommunens vegne, medmindre andet var aftalt. Desuden blev det tilføjet, at pressen ikke kunne få adgang til kommunens bygninger og institutioner.
Ifølge viceborgmester Morten Riis (Enh.) vil indskærpelsen fra 2018 blive annulleret, hvis forslaget, som Enhedslisten, Socialdemokratiet og SF støttede i økonomiudvalget, også får flertal i kommunalbestyrelsen.