Tidligere kokkeelev fra Stammershalle vandt talentkonkurrence
Vinderen Amanda Peldrup Grønning er i dag souschef og dessertansvarlig på Dragsholm Slot. Foto: Berit Hvassum

29. MAR 2021 • 12:44 • AF LISBET HOLST • GRATIS

Tidligere kokkeelev fra Stammershalle vandt talentkonkurrence

KOKKEKONKURRENCE

Amanda Peldrup Grønning blev den første vinder af Sol over Gudhjems nye Rising Star-konkurrence for unge kokketalenter, der i sidste uge blev afviklet på Melstedgård i samarbejde med TV2/Bornholm.

Det oplyser Sol over Gudhjem i en pressemeddelelse.

Den unge kok modtogen kontantpræmie på 20.000 kroner og en sponsoreret gastronomisk inspirationsrejse til Italien. Dommerpanelet bestod af tidligere Sol over Gudhjem-vindere: Henrik Jyrk, Morten Falk, Gabriel Hedlund og Nicolai Nørregaard

De fire deltagere i konkurrencen var Luca Alticozzi fra Henne Kirkeby Kro, Kasper Klitten Byrsing fra Restaurant Sletten, Amanda Peldrup Grønning fra Dragsholm Slot og Eigil Bundsgaard Jensen fra Hotel Frederiksminde og de udkæmpede en venskabelig, men benhård kokkekamp.

Amanda Peldrup Grønning, der har boet på Bornholm i en længere periode fra 2007, er uddannet fra Stammershalle Badehotel. Hun har tidligere arbejdet på Restaurant Kanalen i København og fungerer nu som souschef og dessertansvarlig på Dragsholm Slot.

Hun imponerede dommerne ved, at hun ikke bare var den eneste deltager, der formåede at komme i mål inden for tidsgrænsen, men også viste en imponerende og kreativ tilgang til råvarerne og en evne til at få velsmag og elegance ud på tallerknerne, hedder det i pressemeddelelsen.


Dommerpanelet. Foto: Berit Hvassum

 


Amanda Peldrup Grønnings vindermenu

Stegt ribeye af ungokse til hovedret serveret med palmekål, kålskud og urtesmør med stegt lardo hertil blanquettesauce med Saaz Blonde.

Desserten var en karamel-/chokolademousse med brunet smør, pisket kefirfermenteret fløde, kaffeis, lune berliner, lavet på bornholmsk durummel og bornholmske æg og efterfølgende rullet i crumble lavet på gran og økologisk sukker, serveret med trøfler og syltede grankogler.
Bornholms Tidende
Nørregade 11-19
DK-3700 Rønne
CVR Nr: 35244115

Tlf.: 5690 3000
E-mail: Redaktionen

Chefredaktion
Nanna Krogh (konstitueret chefredaktør)
nk@bornholmstidende.dk

Direktion
Kim Eland (adm. direktør)

Webmaster: Webmaster

Kontakt
Kontakt os
Abonnementsbetingelser
Cookie og privatlivspolitikHotline
Har du et tip eller hastende
redaktionelle henvendelser uden
for kontortid er du velkommen til at bruge linket her:Tip avisen.

© Copyright 2021 Bornholms Tidende.