Thors og Schow er inviteret til forældremøde hos DASK
Som en konsekvens af budgetforliget mellem Socialdemokratiet og Venstre ophører finansieringen af skole- og behandlingstilbuddet DASK i 2023. Arkivfoto: Jacob Jepsen

POLITIK | BORNHOLM
20. SEP 2021 • 11:01
Henrik Nielsen
Journalist

Thors og Schow er inviteret til forældremøde hos DASK

Forældre til elever på skole- og behandlingstilbuddet DASK har inviteret borgmester Thomas Thors (S) og gruppeformand Søren Schow (V) til møde. Målet er at overbevise dem om, at det er en fejl at stoppe finansieringen af tilbuddet.

Bevillingen til skole- og behandlingstilbuddet DASK udløber om halvandet år. Det er en konsekvens af det budgetforlig, Socialdemokratiet og Venstre har indgået om kommunens økonomi i 2022 og årene derefter. Forældrene til eleverne i DASK savner fortsat at blive præsenteret for et eneste sagligt argument, der kan begrunde beslutningen, ligesom de savner svar på, hvilket alternativt skoletilbud kommunen i stedet vil tilbyde eleverne.

– Vi ved kun det, vi har fået at vide via medierne. Og her har Thomas Thors og Søren Schow blot holdt fast i, at DASK skal nedlægges for at spare penge. Men det holder simpelthen ikke vand. Kommunen vil ikke spare penge på at lukke DASK, tværtimod. Og hvad værre er: En lukning risikerer at få meget alvorlige konsekvenser for nogle i forvejen udsatte unge og deres familier, siger forældrenes talsmand, Anders Bech, i en pressemeddelelse.

Derfor har forældrene inviteret borgmester Thomas Thors og gruppeformand Søren Schow til et møde for at overbevise dem om, at de har begået en fejltagelse.


Som talsmand for forældrene til eleverne i skole- og behandlingstilbuddet DASK forstår Anders Bech ikke beslutningen om at stoppe finansieringen af tilbuddet. – Her oplever vi som forældre, at vores børn langsomt får modet tilbage, langsomt tør modtage undervisning igen og langsomt tør vise de ressourcer, som de også rummer. Den proces tager tid, siger han i en pressemeddelelse. Arkivfoto: Jacob Jepsen

Uvished i et år

Ifølge Anders Bech har elever, forældre og medarbejdere allerede gået i uvished i et år. Den uvished forsvandt kortvarigt, da et enigt børne- og skoleudvalg den 21. juni på baggrund af en ny evaluering støttede en bevarelse af DASK.

– Efter udvalgets beslutning åndede vi lettede op, men vi nåede jo knap nok forbi sommerferien, før Thomas Thors og Søren Schow besluttede at trække tæppet væk under os igen. Deres beslutning kom helt ud af det blå og uden nogen faglig ansvarlig forklaring, siger Anders Bech.

Samtidig undrer han sig over, at Socialdemokratiet og Venstres medlemmer af børne- og skoleudvalget har accepteret at blive fejet til side. DASK-forældrene har også skrevet et åbent brev til de tre medlemmer i håb om, at de på baggrund af deres nuancerede indsigt i sagen kan forklare deres partier, at det både økonomisk og menneskeligt er en rigtig dårlig idé at lukke DASK.

Anders Bech hæfter sig ved, at der i kølvandet på debatten om lukningen af DASK er blevet åbnet en dør lidt på klem for, at tilbuddet alligevel kan overleve. Først skal DASK dog evalueres igen, og så skal børne- og skoleudvalget behandle sagen igen.

– Vi skal altså igennem nøjagtig den samme proces, som vi lige har været igennem. Det er dybt besynderligt og i mine øjne faktisk også uanstændigt. Vi har lige været holdt i uvished i et år, og nu bliver vi så hængt til tørre i mindst et år endnu. Det er absolut ikke en forsvarlig tilgang til en behandlingsinstitution, hvor forudsigelighed, tillid og troværdighed er kerneelementer i behandlingsarbejdet med disse unge, siger han.

Opdateret: Thomas Thors og Søren Schow har taget positivt imod invitationen, og der er aftalt et dialogmøde onsdag aften, oplyser Anders Bech.Flere nyheder