Sundhedschef melder om stor tilslutning til vaccine

Sundhedschef melder om stor tilslutning til vaccine
Karina Nørby. Foto: Jacob Nørmark
| 15. JAN 2021 • 17:40
Af:
jakob-noermark

15. JAN 2021 • 17:40
CORONA

Efter sundhedschef Karina Nørbys opfattelse er bornholmerne meget interesserede i at blive vaccineret mod covid-19. Blandt de målgrupper, som allerede har fået første vaccinedosis – det gælder beboere på plejecentre og dele af plejepersonalet samt sygehusansatte – har ganske få takket nej.

Sydsvenskan skrev tidligere på ugen, at blot 60-65 procent af de ansatte på plejecentrene i Skåne har ladet sig vaccinere, hvis de er blevet tilbudt vaccinen, og i Norditalien er der blevet rapporteret om endnu større skepsis blandt plejepersonalet.

– Det billede ser jeg ikke hos mig. Der er meget få borgere – og også få personaler – som ikke vil have vaccinen, siger Karina Nørby om erfaringen fra de bornholmske plejecentre.

Generelt er der så stor efterspørgsel efter at blive vaccineret, at regionskommunen, hospitalet og de praktiserende læger i sidste uge bad bornholmerne om ikke at ringe til dem med spørgsmål om, hvornår det bliver deres tur. Og fredag eftermiddag meddelte vaccinationscentret, at der ikke er mere vaccine på lager, og at man venter på at modtage nye leverancer.

– Det er overvældende. Der er meget stort pres på vaccinationscentret, siger Karina Nørby, som fortæller, at kommunen arbejder på at udsende mere information til borgerne.

Samtidig slår hun fast, at kommunerne udfører en helt bestemt opgave, som de nationale sundhedsmyndigheder har pålagt dem i forhold til at udvælge borgere til vaccinationsprogrammet.

– Vi gør fuldstændig, som vi er blevet bedt om og melder målgrupper ind efter det program og den rækkefølge, sundhedsmyndighederne har lagt. Det kører fuldstændig stringent.

Kommunen har været involveret i at udpege de borgere over 65 år, som både modtager personlig og praktisk hjælp i eget hjem. Og ifølge Karina Nørby bidrager hospitalerne til at udtrække data og udpege personer, som opfylder kriterierne for at være ”i særligt øget risiko”.

 
 

Kommunens borgerservice tilbyder hjælp

Har man via sin e-boks fået besked om, at man kan bestille tid til vaccine, men ikke kan komme videre, tilbyder Borgerservice at hjælpe over telefonen.

Regionskommunen skriver, at hjælpen er til personer, som:

• har fået besked i e-boks, at du kan bestille tid til corona-vaccine

• har problemer med at bestille tid til vaccine med din NemID

• ikke har mulighed for at få hjælp af familie/netværk til tidsbestilling

Borgerservice kan kontaktes på 56 92 00 00.