Stemmeslugeren er ydmyg: 'Ældrerådet er et holdarbejde'

Stemmeslugeren er ydmyg: 'Ældrerådet er et holdarbejde'
Erik A. Larsen glædede sig over et flot valgresultat, men kaldte det samtidig lidt uretfærdigt i forhold til de andre kandidater. Arkivfoto: Jacob Jepsen
ÆLDRE | BORNHOLM | ABONNENT | 7. OKT 2021 • 08:01
Holger Larsen
Journalist
ÆLDRE | BORNHOLM | ABONNENT
7. OKT 2021 • 08:01

Erik A. Larsen fik 39 procent af stemmerne ved valget til Bornholms Ældreråd.


– Vi er et hold, og vi har haft et fantastisk samarbejde. Det er jo ikke mig, der har lavet alt det arbejde. Vi har været fælles om det. Derfor er det lidt uretfærdigt, at jeg scorer så mange stemmer, siger Erik A. Larsen, formand for Bornholms Ældreråd.

Erik A. Larsen står til et sikkert genvalg til formandsposten efter et kanonvalg, hvor han fik 2.625 ud af de 6.720 afgivne stemmer – svarende til 39 procent.

Det er ikke tidligere set i samme omfang, at en enkelt kandidat i den grad rydder bordet ved et valg til Bornholms Ældreråd. Det nærmeste man kommer, var da tidligere sognepræst, nu afdøde, Inge Lorentzen blev valgt ind med 1.467 stemmer i 2009.

Han tegner biksen

Erik A. Larsen er ikke i tvivl om, at årsagen til det høje stemmetal er, at han som formand "tegner biksen":

– Vores regler er nu en gang skruet sådan sammen, at det er formanden, der udtaler sig på rådets vegne. Men det er vigtigt for mig at sige, at jeg er meget ydmyg over resultatet, og at det er et holdarbejde.

Erik A. Larsen glæder sig over, at alle de seks genopstillede fra det nuværende ældreråd blev genvalgt til en ny fireårig periode. Han nævner især Anita Mortensen, der fik næstflest stemmer, og som han roser for en stor indsats på social- og sundhedsområdet.

– Det tegner godt. Jeg kender ikke alle de nye, men vi lærer hinanden at kende, når vi kommer i gang.

Klar til fire år mere

Erik A. Larsen regner med, at det nye ældreråd mødes, når kommunalvalget (den 16. november) er overstået.

– På det møde skal vi vælge formand og næstformand, formænd for de to udvalg, vi har, samt udpege repræsentanter til bestyrelser, brugerråd med videre, oplyser formanden.

– Jeg kan forestille mig, at der bliver peget på mig som formand, og den post er jeg klar til at påtage mig.

Erik A. Larsen har været med i ældrerådet siden 2013 og formand siden 2017.