Stærmose bruger nedlukning til klargøring af sæsonen

Stærmose bruger nedlukning til klargøring af sæsonen
Nicklas Stærmose. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen
| ABONNENT | 25. JAN 2021 • 19:57
Af:
Marie Hofman
| ABONNENT
25. JAN 2021 • 19:57

NEDLUKNING

 

Bornholms Tidende har snakket med en række erhvervsdrivende, der lige nu er ramt af nedlukningen.

Vi har spurgt dem, hvad de får tiden til at gå med, mens de venter på at kunne invitere kunderne indenfor igen, og hvordan det ser ud med deres økonomi og adgangen til regeringens hjælpepakker. For nogle er situationen ved at være kritisk, for andre er nedlukningen en god mulighed for at ordne de praktiske gøremål, slappe af og have tid med familien. 

 

– Vi har nok at lave lige nu. Vi skal både planlægge den kommende sæson og rydde op og male butikken.

Sådan lyder det fra en travl Nicklas Stærmose, der sammen med sin mor Pia Stærmose står bag Pia Stærmose i Boderne samt tøjbutikken Sørine i Rønne. Ligesom store dele af den danske detailhandel har også de været underlagt nedlukning siden den 25. december. Men fordi butik Pia Stærmose i Boderne sædvanligvis har lukket henover vintersæsonen, er det kun butik Sørine, der lige nu ville have haft åbent. Dermed er det også et begrænset tab af omsætning, som ejerne ser ind i, fortæller Nicklas Stærmose.

– Vi kommer til at miste noget omsætning, men i det store perspektiv er det ikke meget. Vi havde en fantastisk højsæson, fordi folk ikke kunne rejse til udlandet, så meget af tiden lige nu går også med alt det praktik, vi ikke nåede i højsæsonen. Så vi keder os ikke, siger Nicklas Stærmose, der lige nu har alle medarbejdere hjemsendt.

Og selvom ophævelsen af restriktionerne lige nu er sat til den 7 februar, så planlægger Nicklas Stærmose også ud fra, at disse bliver forlænget.

– Vi åbner som sædvanlig Stærmose til påske, hvor vi forventer, at alt er normalt. Sørine skal vi jo have i gang så hurtigt som muligt, men det tror jeg ikke bliver før i starten af marts, siger Nicklas Stærmose.

Overvejer online-salg

Og hvor andre erhvervsdrivende lige nu kompenserer for nedlukningen med onlinesalg, så er det ikke en mulighed Sørine og Pia Stærmose lige nu yder.

– Vi har fra starten bevidst fravalgt onlinesalg, fordi vi godt vil gøre os enormt stærke lokalt og bruge al vores energi på de turister, der kommer til øen. Men det er klart, at efter corona er kommet, så ville det nok være fornuftigt at starte en webshop. Det vil vi også overveje, men det er noget, der tidligst ville blive aktuelt til næste år, siger Nicklas Stærmose.

Lige nu bruger ejeren dermed også sin energi på at se ind i den kommende sæson, som han forventer vil blive lige så god som den seneste.

– Sådan som det ser ud nu, så kommer man jo nok ikke ud at rejse, så vi forventer endnu en god sæson med mange turister. Den store joker i alt det her er selvfølgelig, om folk må rejse igennem Sverige, siger Nicklas Stærmose.