Hos Simon's prøver man at vende nedlukning til en digital mulighed: 'Vi skal dygtiggøre os online'

Hos Simon's prøver man at vende nedlukning til en digital mulighed: 'Vi skal dygtiggøre os online'
Marianne Weidemann. Foto: Jacob Jepsen
| ABONNENT | 25. JAN 2021 • 19:02
Marie Hofman
Journalist
| ABONNENT
25. JAN 2021 • 19:02

NEDLUKNING

 

Bornholms Tidende har snakket med en række erhvervsdrivende, der lige nu er ramt af nedlukningen.

Vi har spurgt dem, hvad de får tiden til at gå med, mens de venter på at kunne invitere kunderne indenfor igen, og hvordan det ser ud med deres økonomi og adgangen til regeringens hjælpepakker. For nogle er situationen ved at være kritisk, for andre er nedlukningen en god mulighed for at ordne de praktiske gøremål, slappe af og have tid med familien. 

 

Siden man hos Simon's på Lille Torv i Rønne lukkede ned for butikken den 23. december, har ejer Marianne Weidemann blandt andet brugt dagene på praktiske gøremål. Sammen med sin elev har hun repareret inventar i butikken og optalt varelager. Primært har ejeren dog fokuseret sin tid på tøjbutikkens webshop, som Simon's stadig sælger fra under nedlukningen.

– Det kompenserer slet ikke for den omsætning, vi ellers ville have i vores fysiske butik. Men jeg bruger især tiden på at se, hvordan vi kan styrke og dygtiggøre os online, så vi får flere forretningsben at gå på, siger Marianne Weidemann, der lige nu har hjemsendt sine 11 medarbejdere foruden sin elev.

Hun prøver at vende den stille nedlukningstid til at lære mere om, hvordan Simon's kan generere mere salg online. En opgave, der ellers ikke lige ligger til højrebenet for hende, griner hun.

– Jeg er 59 år, og jeg må indrømme, at alle de nye ord, jeg lærer, lige så vel kunne være russisk. Men det er spændende at gå på opdagelse i alle de muligheder, der ligger i det digitale og alle de visuelle greb, vi kan bruge for at genere kunder ind på vores webshop, siger Marianne Weidemann.

Regner med forlængelse

Ifølge regeringen nuværende udmeldinger, står den nedlukkede detailhandel til at kunne genåbne den 7. februar. Spørger man Marianne Weidemann skal butikejerne dog nok trækkes med lidt længere udsigter.

– Jeg regner med, at vi bliver forlænget. Og jeg vil også sige; hellere det, for nu skal vi af med det her corona. Jeg tror, alle bare gerne vil have deres liv igen, og det betyder jo så, at vi må trække det tunge læs nu, siger Marianne Weidemann.

Og selvom omsætningen lige nu ikke når i nærheden af tidligere niveau, så har Marianne Weidemann det seneste år fået god træning i at passe på pengene. Hendes virksomhed er derfor heller ikke i overhængende fare for at lukke.

– Vi kan afholde momsen her til marts, og generelt kan vi godt få det hele til at hænge sammen. Vi har også virkelig passet på vores penge, for jeg havde en fornemmelse af, at det her nok ville ske – så jeg har prøvet at tilpasse mig omstændighederne med at holde et minimalt varelager og økonomisere mit personale, siger Marianne Weidemann.