Socialdemokratiet om nyt flertals rådhusplan: 'Det virker helt forkert'

Socialdemokratiet om nyt flertals rådhusplan: 'Det virker helt forkert'
– Nu ligger der så et gennemarbejdet oplæg til, hvor folk skal arbejde henne, og så flytter man rundt på det hele en gang til. Men jeg vil da håbe for dem, at de finder en måde at gøre det på, for jeg synes, at det må være dybt frustrerende at sidde på en arbejdsplads og ikke vide, hvor man skal arbejde, siger Socialdemokratiets nye gruppeformand, Jonna Nielsen. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen
INTERVIEW | BORNHOLM | ABONNENT | 5. JAN 2022 • 13:00
Jakob Marschner
Journalist
INTERVIEW | BORNHOLM | ABONNENT
5. JAN 2022 • 13:00

Man fjerner ikke et gennemarbejdet oplæg til en så stor flyttekabale som kommunens aktuelle uden at vide, hvad man vil sætte i stedet, mener Socialdemokratiet.


– Det lyder helt forkert. Jeg synes, at man bør sørge for, at medarbejderne får ordentlige arbejdsforhold. Det har de ikke haft i mange år.

Det siger gruppeformand Jonna Nielsen (S), efter at viceborgmester Morten Riis (EL) i Bornholms Tidende onsdag løftede sløret for nogle af de tanker, som det nye flertal bag borgmester Jacob Trøst (K) gør sig om hvem af kommunens medarbejdere, der skal arbejde hvor.

Det nye flertal undersøger for tiden, om medarbejderne i Tejn kan blive siddende samlet i Tejn, fortalte Morten Riis. De eksisterende bygninger på Snorrebakken kommer sandsynligvis til at indgå i planen "på den ene eller den anden måde", sagde han også.

Kommunens økonomer ser ud til fortsat at skulle arbejde i Nexø og har ikke været en del af det nye flertals bygningskabale indtil nu – og så er det ifølge Morten Riis stadig det nye flertals plan at renovere bygningerne på Ullasvej, helst ret hurtigt "men det er meget klogt, at man ved, hvad der skal være i bygningerne, inden man går i gang med at indrette dem".

Det imponerer ikke Jonna Nielsen.

– Nu ligger der så et gennemarbejdet oplæg til, hvor folk skal arbejde henne, og så flytter man rundt på det hele en gang til. Men jeg vil da håbe for dem, at de finder en måde at gøre det på, for jeg synes, at det må være dybt frustrerende at sidde på en arbejdsplads og ikke vide, hvor man skal arbejde, siger Socialdemokratiets nye gruppeformand.

– Det virker som om, at man er i gang med at finde en løsning, som man ikke ved noget som helst om. Man går jo ikke i gang med at rive et projekt tilbage uden at vide, hvad man vil sætte i stedet, siger Jonna Nielsen, der samtidig ikke er så overrasket.

– Sådan er det jo, når der kommer et nyt flertal, og det var jo også hvad de sagde i valgkampen, så det er jo ikke så mærkeligt, at de gør det nu. Jeg havde da bare forventet, at de også havde en plan for hvad de ville sætte i stedet, siger hun.

– I det private kan man jo ikke tillade sig at flytte rundt med medarbejderne på den måde, men det kan man åbenbart i det offentlige. Jeg tror heller ikke, at jeg var sluppet godt fra det, hvis jeg på min nuværende arbejdsplads havde fejet sådan en plan af bordet og sagt, at nu ser vi på, hvad vi kan sætte i stedet, siger Jonna Nielsen.

Stop for udbud ikke overvejet

I Bornholms Tidende onsdag kritiserede Morten Riis samtidig kommunalbestyrelsens tidligere flertal af Socialdemokratiet og Venstre for efter valget ikke at have aflyst udbuddene af de planlagte nybyggerier på Snorrebakken og i Tejn.

– Det har stillet vores medarbejdere i et dumt dilemma. Det havde været lidt lettere, hvis det afgående flertal havde anerkendt, at der fra 1. januar ville være et nyt flertal, og sat tingene i bero. Men det har man ikke ønsket, man har faktisk bare kørt på, som om ingenting var hændt, og det gør det unægeligt lidt sværere for os, sagde Morten Riis.

At udbuddene ikke blev kaldt tilbage i tiden mellem valget og nytår, hvor Thomas Thors (S) stadig var borgmester, betyder, at Jacob Trøst af tidshensyn nu må gøre det med en såkaldt borgmesterbeslutning, som kommunalbestyrelsen dernæst skal godkende.

Ifølge Jonna Nielsen overvejede Socialdemokratiet ikke at aflyse udbuddene, heller ikke da det efter valget stod klart, at borgmesterposten ville skifte hænder, og at et nyt flertal var gået til valg på at stoppe nybyggerierne.

– Vi lod udbuddene køre videre, fordi vi var af den overbevisning, at beslutningen fra budgetforliget var den rigtige og det, som der var flertal for. Det har ikke været overvejet at aflyse udbuddene. Vi har slet ikke haft det oppe i gruppen, siger Jonna Nielsen.

– Man kan jo ikke arbejde, hvis man tænker, at nu kommer der snart et andet flertal, der nok vil lave det om. Så kan man jo ikke arbejde. Det ved Morten Riis også godt, siger hun.