Skuffende for Maike Fiil og Brian Kofod: Venstre sender nye navne højt op på listen til valget

Skuffende for Maike Fiil og Brian Kofod: Venstre sender nye navne højt op på listen til valget
Heidi Burgedahl Kristiansen taler ved Venstre Bornholms generalforsamling tirsdag aften i Nylars Samlingshus. Foto: Berit Hvassum
| ABONNENT | 15. JUN 2021 • 22:09
Jakob Marschner
Journalist
| ABONNENT
15. JUN 2021 • 22:09

At være siddende medlemmer af kommunalbestyrelsen rækker for Maike Fiil (V) og Brian Kofod (V) ikke til at komme helt op i toppen af Venstres liste ved kommunalvalget.

Tirsdag aften stemte de cirka 60 fremmødte ved Venstre Bornholms generalforsamling i stedet optiker Heidi Burgedahl Kristiansen fra Rønne op som Venstres nummer 3, mens Michael Hendriksen (heller ikke medlem af dagens kommunalbestyrelse) bliver partiets nummer 4.

Først efter de to kommer Maike Fiil til at stå som Venstres nummer 5, mens Brian Kofod bliver nummer 6. Endnu et nyt navn i lokalpolitik bliver Venstres nummer 7, nemlig Søren Danig fra Gudhjem.

For medlem af kommunalbestyrelsen Else Merete Knoop kom skuffelsen allerede, da medlemmerne af Venstre Vestbornholm tidligere på måneden prioriterede fire navne, der med sikkerhed vil komme til at stå blandt Venstres første. Her var Knoops navn ikke imellem, så hun måtte tirsdag aften ud i et opsamlingsheat, der endte med at gøre hende til Venstres nummer 9 ved valget.

Hvis særligt Heidi Burgedahl og Michael Hendriksens placeringer over siddende medlemmer af kommunalbestyrelsen var overraskende, kom det ikke bag på nogen, at Carsten Scheibye bliver Venstres nummer 2 ved valget i november.

Heidi Burgedahl: Fokus på de unge

51-årige Heidi Burgedahl Kristiansen fortæller, at hun tror, at hun bliver valgt i november. Hun virkede tirsdag aften mere overrasket over sin kommende placering som nummer 3 på listen end erfarne Venstre-folk i salen.

– Jeg synes, at min placering er en tillidserklæring, når jeg kommer her og er fuldkommen ny. Men jeg er helt tryg ved det, siger hun.

– Jeg vil primært arbejde for børn og unges vilkår, når de skal fra skolen og over i foreningslivet. Jeg synes, at foreningslivet er en grundpille i det bornholmske samfund, og jeg synes, at det er vigtigt, at alle har en mulighed for at komme ind og få en plads her. Men rigtig mange unge kan ikke få en plads, siger Heidi Burgedahl Kristiansen.

Optikeren fra Rønne vil desuden gerne arbejde med den grønne omstilling, hvor Bornholm med den kommende energi-ø er udset til at spille en nøglerolle i Danmarks klimapolitik. Det skal Bornholm dog ikke gøre uden også at stille krav til staten, mener hun.

– Jeg synes, at den grønne omstilling er rigtig spændende. Jeg synes ikke, at Bornholm skal sælge sig selv for billigt til staten, når den kommer og gerne vil bruge vores ø. Vi skal have det ind, men vi skal også tænke os om, så Bornholm også stadig kan være her, siger Heidi Burgedahl Kristiansen.

-------------------

Venstres liste ved valget
Venstre stiller op sideordnet, så alene kandidaternes antal af personlige stemmer afgør, hvem der bliver valgt.

1.  Søren Schow
2.  Carsten Scheibye
3.  Heidi Burgedahl Kristiansen
4.  Michael Hendriksen
5.  Maike Fiil
6.  Brian Kofod
7.  Søren Danig
8.  (medlem af Venstres Ungdom)
9.  Else Merete Knoop
10. Jens Haagensen
11. Lisbeth Riemann
12. Orla Hansen
13. Birthe Tindbæk Bredo
14. Jens Folkmann
15. Tom Idon Nielsen
16. Jannie Sauer
17. Kate Steen Hansen

Opdateret klokken 22.37 med citater fra Heidi Burgedahl Kristiansen.
Opdateret klokken 22.45 med Venstres otte første kandidater i rækkefølge.
Opdateret klokken 22.52 med alle Venstres kandidater i rækkefølge.