Skateparken er taget i brug – men indvielse må vente

Skateparken er taget i brug – men indvielse må vente
To seje skatere – Noah på fem år og Balder på tre sammen med deres far, Asbjørn Olsen. Foto: Jacob Jepsen
FRITID | RØNNE | ABONNENT | 16. JUL 2021 • 11:30
Holger Larsen
Journalist
FRITID | RØNNE | ABONNENT
16. JUL 2021 • 11:30

– Det er bare fantastisk. Det har været en kæmpe mangel, at vi ikke har haft en skatepark i Rønne, siger Asbjørn Olsen, der bor i Rønne. Han har torsdag indfundet sig på Rønne Skatepark sammen med sine to drenge, Noah og Balder, der kører på løbehjul.

Skateparken blev færdig i sidste uge, og Peter Lund Olsen, formand for Rønne Street Sport, som er foreningen bag skateparken, skrev på Facebook:

"Så er banen færdig. Før den kan officielt indvies, skal papirnusseriet og den bureaukratiske proces afsluttes. Det sker forhåbentlig hurtigt. Mere info følger. Tak til Keld Aabjørn og hans crew for flot, solidt og godt arbejde. Med den bane er der udfordringer til alle".

Bornholms Regionskommune har endnu ikke givet en ibrugtagningstilladelse til skateparken. En ibrugtagningstilladelse er en endelig, lovpligtig godkendelse af et byggeri, som der er givet byggetilladelse til – som der er med skateparken.

Umuligt at undgå

Peter Lund Olsen holder ferie, men skriver i et uddybende svar til Bornholms Tidende om den manglende ibrugtagningstilladelse:

– Jeg mangler de sidste dokumenter til færdigmeldingen. Derefter skal vi modtage en ibrugtagningstilladelse, før banen kan indvies og faktisk må bruges. Men det er jo umuligt at undgå, at der er nogen, der allerede kører på banen, skriver Peter Lund Olsen.

– Jamen, vi har været hernede siden i fredags, og her har været proppet med skatere i alle aldre, siger en overrasket Asbjørn Olsen om den manglende ibrugtagningstilladelse.

Asfalten smeltede

Der er dog næppe nogen af brugerne, der tænker på denne teknikalitet, når de drøner op og ned ad ramperne ved BAT's tidligere værksted på Nørrekås, den såkaldte remise.

Her har der været gang i den i flere dage – bortset fra i onsdagens hedebølge. Da sneg termometeret i Rønne sig op på over 30 grader, hvilket fik asfalten til at smelte, fortæller Asbjørn Olsen.

– Det var simpelthen umuligt at køre på banen.

Torsdag er temperaturen faldet, og den nylagte asfalt er atter faldet til ro, og Asbjørn Olsen venter, at mange skatere igen vil indfinde sig i løbet af dagen.

Familien Olsen har ofte taget turen til Værftet i Nexø for at skate, men glæder sig over nu at have fået muligheden i Rønne.

– Jeg står selv på skatebord og vil også gerne lære drengene det. Men indtil videre er det mere lige til for dem med løbehjul. De er nemme at putte, når de har brændt noget krudt af her, og så kan jeg selv tage herned og skate, når de er lagt i seng, siger Asbjørn Olsen.

Kommunen

Bornholms Tidende afventer svar fra Bornholms Regionskommune, om hvorvidt den manglende ibrugtagningstilladelse er et problem i forhold til, at der allerede er fuld gang i aktiviteten i skateparken, og om hvor lang tid, der går fra kommunen har modtaget al dokumentation fra Rønne Street Sport til, at man kan forvente at få en ibrugtagningstilladelse.

Onsdag var asfalten på den nye skaterbane så blød, at den ikke var til at bruge. Men torsdag er temperaturen faldet så meget, at Noah og Balder med flere igen kan boltre sig på Rønnes nye attraktion. Foto: Jacob Jepsen