Skatepark er kommet godt fra start – men der er udfordringer

Skatepark er kommet godt fra start – men der er udfordringer
Skatepark Rønne har været godt besøgt i den første måned, men der har også været problemer med affald, og at der er blevet røget hash og drukket øl på stedet. Tirsdag formiddag i silende regn var det dog småt med aktiviteten. Foto: Berit Hvassum
FRITID | RØNNE | ABONNENT | 17. AUG 2021 • 18:00
Holger Larsen
Journalist
FRITID | RØNNE | ABONNENT
17. AUG 2021 • 18:00

– Der er virkelig meget aktivitet dernede, så det betragter jeg som en absolut succes. Noget af det dejlige ved det er, at det både er voksne og børn, der blander sig mellem hinanden, siger Peter Lund Olsen om den første måned med Skatepark Rønne.

Peter Lund Olsen er initiativtager til skateparken ved BAT’s tidligere værksted på Nørrekås, også kaldet remisen, og han er formand for foreningen bag skateparken, Rønne Street Sport.

Skateparken har fået masser af positive tilbagemeldinger på sin facebookside, men der er også udfordringer, og der er flere opslag om, at der er blevet røget hash og drukket øl på steder. Der står i et af opslagene:

"Det er så ufedt at ens børn kommer hjem og fortæller at nu blir der røget og drukket godt med øl osv dernede.. skateparken er for alle, men vis dog noget respekt for børnene og også dem som har knoklet med at lave den".

Ingen overraskelse

– Der er nok nogen, der har gjort det en aften. Det er jeg ikke i tvivl om er rigtigt, siger Peter Lund Olsen, der heller ikke er overrasket:

– Vi havde ventet, at det var en af de udfordringer, der ville komme. Men jeg betragter ikke det niveau, det er på i dag, som noget problem. Jeg betragter det mere som noget, vi skal være opmærksomme på.

– Vi er heldigvis mange, der er enige om, at det ikke er noget, der skal foregå dernede. Jeg håber på, at vi kan få indarbejdet en eller anden form for viden om, at det vil ikke blive tolereret, siger Peter Lund Olsen.

Støttegruppe på vej

Har I talt, hvad I eventuelt skal gøre ved det, hvis det udvikler sig til at blive et problem?

– Vi har vores forening med en bestyrelse, og så prøver vi nu at etablere en støttegruppe, som dels skal hjælpe med at holde området ryddeligt, men også at lave noget selvjustits dernede, så tingene ikke får lov til at udvikle sig. Vi har også brug for nogle frivillige en gang imellem til nogle praktiske opgaver. Det er opgaver, vi vil bruge en støttegruppe til, siger Peter Lund Olsen.

– Hvis der bliver behov for en struktur omkring opsyn, kan det også ligge i støttegruppen. Når jeg selv er ude at køre, lister jeg forbi skateparken, og det er nok på det niveau, at vi kan holde styr på det. Vi er frivillige, og vi skal ikke løbe dernede og lege politi, fastslår han.

Affald er det største problem

Peter Lund Olsen mener, at det største problem for skateparken er manglende skraldespande, og på facebooksiden er der også faldet bemærkninger om affald, der ligger og flyder.

– Vi har kun fået bevilget én skraldespand. Nogle får ikke smidt affaldet i skraldespanden, når de måske skal gå et stykke vej for at komme hen til skraldespanden. Jeg synes, at de voksne, der kommer dernede, er flinke til at give en hånd, helt uopfordret, med at rydde op.

– Vi kunne godt sætte flere skraldestativer op, men vi kan ikke have frivillige, der tømmer skraldespande. Det er en kommunal opgave. Så vi ønsker os to skraldestativer i indvielsesgave, siger Peter Lund Olsen.

Skatepark Rønne bliver officielt indviet lørdag den 28. august.