Sind mangler frivillige støtter
Sind Bornholm mangler frivillige støtter til at hjælpe personer med psykiske vanskeligheder. Arkivillustration

SUNDHED | BORNHOLM | GRATIS
27. JUL 2021 • 10:09
Henrik Nielsen
Journalist

Sind mangler frivillige støtter

Har man haft psykiske vanskeligheder tæt inde på livet, så kan man være lige den person, Sind Bornholm mangler. Landsforeningen for psykisk sundheds lokale afdeling leder således efter frivillige, som er parate til at gennemgå et uddannelsesforløb, så de kan hjælpe andre med psykiske vanskeligheder med at komme sig.

De såkaldte peers er personer, som via Sind Bornholm og med støtte fra regionskommunen fungerer som et frivilligt tilbud, hvor de bruger deres egne erfaringer med psykiske vanskeligheder og med at komme sig til at støtte andre, der gennemlever lignende vanskeligheder.

Det fremgår af kommunens hjemmeside.

Som peer kan man blandt andet hjælpe med følgeskab til jobcentret og med konkrete redskaber til at komme sig, og man bliver et supplement til den eventuelt øvrige indsats. Man skal gennemgå Sinds peer-uddannelse, som strækker sig over tre måneder og har plads til 10 deltagere.

Uddannelsen begynder i oktober. Sind Bornholm skal høre fra interesserede senest den 15. august, og der er samtaler i ugerne efter.Flere nyheder