SF Bornholm foreslår kommunalvalg uden valgplakater

SF Bornholm foreslår kommunalvalg uden valgplakater
SF Bornholm håber på et kommunalvalg uden valgplakater i lygtepælene. Arkivfoto: Berit Hvassum
| 21. JUN 2021 • 11:26
Henrik Nielsen
Journalist

21. JUN 2021 • 11:26
Af:
Henrik Nielsen

POLITIK

Står det til SF Bornholm, bliver valgkampen forud for kommunalvalget i november uden valgplakater i lygtepæle og andre steder.

"I SF Bornholm mener vi det, når vi siger, vi skal passe på vores miljø. Derfor har vi i SF Bornholm besluttet at opfordre til, at vi begrænser klimabelastningen ved kommunalvalget til november ved at undlade at hænge valgplakater op," skriver partiet i en pressemeddelelse.

I 2019 bragte Politiken en artikel, hvoraf det fremgik, at det koster 1.500 ton CO2 at producere, transportere og ophænge de godt 800.000 nye plakater, der ved hvert valg bliver sat op. Selvom den teknologiske udvikling måske har reduceret det tal, er det under alle omstændigheder for højt til, at SF Bornholm vil bidrage til det.

"Derfor kommer der ikke plakater med portrætter af vores kandidater i lygtepælene ved kommunalvalget i år," skriver SF Bornholm og inviterer alle partier på Bornholm til at stå side om side og ikke kun tale om miljø, men rent faktisk være en aktiv bidragsyder til at minimere CO2-forbruget ved dette års kommunalvalg.

"Vi håber at se lygtepæle uden valgplakater i ugerne op til valget," slutter SF Bornholm.