Samaritterne på Folkemødet: 'Den største fare er dehydrering'

Samaritterne på Folkemødet: 'Den største fare er dehydrering'
Den største fare på årets folkemøde er tilsyneladende solen. Foto: Berit Hvassum
| ABONNENT | 17. JUN 2021 • 16:43
| ABONNENT
17. JUN 2021 • 16:43

FOLKEMØDE

Der var stadig fred og ro hos samaritterne torsdag formiddag. Ingen tilskadekomne udover et par vabler forårsaget af dårligt og upraktisk valg af fodtøj. Derudover var der en enkelt finger, der havde haft en uheldig kontakt med en kniv under produktionen af en sandwich. En fra Folkemødets mandskab kom forbi samarit-teltet med svie i øjet og kaldte på øjenskyl. Det var formentlig solcreme, der var skyld i svien. Alt sammen bliver der taget hånd om af de barmhjertige samaritter.

Ingen voldsomme tilfælde og ingen alvorlige skader indtil nu. Ovenstående skader viser, at mange forskellige skader kan forekomme, men hos samaritterne er de klar på det hele, fortæller Bernt Jensen, gruppeleder for samaritterne på Folkemødet.

– Der er mange måder at komme til skade på. Også under Folkemødet, siger Bernt Jensen.

Den største fare er dog solen, der i den grad brænder igennem under Folkemødet. 24 grader torsdag, 27 grader fredag og 24 lørdag, som det ser ud nu. Derfor har samaritterne netop sendt en opfordring til Foreningen Folkemødet, at de skal minde folk om at drikke vand. Fordi den absolutte største fare for fremmødte gæster er dehydrering.

– Det faste punkt for os til Folkemødet er dehydrering. Folk skal drikke vand. Og i den her varme skal de drikke masser af vand. Det kan hurtigt gå galt, og man ved det ikke, før det er for sent. Heldigvis er der ikke så meget gratis øl i omløb endnu, hvilket også dehydrere. Men vi er klar på, hvad der måtte komme, siger Bernt Jensen.