S og V sendte nye kandidater ind i hed debat

S og V sendte nye kandidater ind i hed debat
Heidi Burgedahl Kristiansen (V) ved vælgermødet i Aakirkeby. Den nyopstillede nummer 2 på Venstres liste kom med på et afbud og havnede midt i den for tiden varmeste debat på Bornholm. Foto: Jens-Erik Larsen
KOMMUNALVALG | BORNHOLM | ABONNENT | 17. SEP 2021 • 16:00
Jakob Marschner
Journalist
KOMMUNALVALG | BORNHOLM | ABONNENT
17. SEP 2021 • 16:00

Speciel oplevelse for Karen Lynn Jacobsen og Heidi Burgedahl Kristiansen: De var ikke selv med til at forhandle forliget om kommunens budget. Men det var deres partier, der indgik forliget, som de derfor kom til at tage imod kritikken af ved vælgermøde.

For to uger siden indgik Socialdemokratiet og Venstre et budgetforlig, der lige siden er blevet kritiseret for at gå hårdt ud over bornholmske børn og unge. Men da en række handicaporganisationer torsdag holdt vælgermøde i Aakirkeby, sendte ingen af de to partier siddende medlemmer af kommunalbestyrelsen ind i panelet.

Efter afbud fra Maria Fromseier Kjærgaard (S) og Maike Fiil (V), begge medlemmer af børne- og skoleudvalget, blev det i stedet de nyopstillede Heidi Burgedahl Kristiansen (V) og Karen Lynn Jacobsen (S), der på deres partiers vegne kom til at tage imod kritikken af et budgetforlig, som de ikke selv havde været med til at indgå. Maike Fiil og Maria Fromseier Kjærgaard var forhindret af arbejde og sygdom.

Blandt tilhørerne sad medlem af kommunalbestyrelsen Kirsten Wendell (S), der er medlem af både socialudvalget og børn- og ungeudvalget og derfor kender en del til de børn med særlige udfordringer, der var debatmødets tema. Trods det lod Socialdemokratiet efter Maria Fromseier Kjærgaards afbud pladsen i panelet gå til Karen Lynn Jacobsen.

Den opgave forvaltede både Karen Lynn Jacobsen og Heidi Burgedahl Kristiansen ved at lytte grundigt og ikke selv sige så meget. Heidi Burgedahl Kristioansen gav tidligt udtryk for, at det var den linje, hun havde tænkt sig at følge.

– Nu skal jeg passe på med, hvad jeg siger. Men jeg har lyttet, og jeg tror, at jeg får mere ud af at snakke med jer, så jeg håber, at I vil tage godt imod mig, når jeg kommer ud til jer, sagde hun.

Adspurgt af Bornholms Tidende i pausen sagde Heidi Burgedahl Kristiansen, at hun ikke havde gjort sig særlige tanker om at skulle tage imod kritik af et budgetforlig, som Venstre har indgået, men som hun ikke selv var med til at forhandle.

– Det er en del af gamet. Jeg er en del af Venstre, og jeg tager gerne imod, sagde hun.

– Jeg prøver at suge til mig af, hvad der kommer af input, sagde Heidi Burgedahl Kristiansen.