Risiko for kraftig regn og torden

NOTITS | 17. SEP 2022 • 14:56
Henrik Nielsen
Journalist
NOTITS
17. SEP 2022 • 14:56

Der er risiko for kraftig regn søndag, varsler DMI. Lokalt kan der falde mellem 25 og 35 millimeter på seks timer. Regnen kan være ledsaget af torden.

Varslet gælder fra klokken 9 til 18.

"Kold luft strømmer ned over Danmark fra nord og nordvest, og søndag ser det ud til, at et større område med byger vil passere ned over os. Bygerne ser igen ud til at blive kraftige og kan være med både hagl og torden", skriver DMI på sin hjemmeside.

Lavtliggende områder som kældre, vejbaner, viadukter og områder nær søer, åer og vandløb kan oversvømmes. Store mængder vand kan påvirke trafikken, og der er risiko for strømafbrydelser.

DMI opfordrer til, at man tjekker tagrender, nedløbsrør og afløbsriste nær boligen og lukker vinduer og døre. I trafikken bør man nedsææte hastigheden for at undgå akvaplaning og ikke køre ud i vand, hvor man ikke kan vurdere dybden.

HVOR DRØMMER VI OS HEN - ENERGIØEN

Hvad skal fremtiden være, når det gælder Bornholm som energiø. En rækker engagerede og vidende eksperter og læsere har bidraget med deres bud i dette tema. Send dine tanker til debat@tidende.dk.
Temaet afsluttes med en debatsalon i Elværket i Rønne tirsdag den 23. maj klokken 16.30.