Regionen siger nej tak til ekstraordinært tilbud fra bornholmske læger

Regionen siger nej tak til ekstraordinært tilbud fra bornholmske læger
Arkivfoto
NYHED | BORNHOLM | ABONNENT | 25. NOV 2021 • 07:30
Jakob Nørmark
Journalist
NYHED | BORNHOLM | ABONNENT
25. NOV 2021 • 07:30

Regionen vil ikke lade de eksisterende bornholmske læger overtage alle praksisklinikkens patienter.

De praktiserende læger på Bornholm havde tilbudt at finde plads til de 1.844 patienter, der stod til at stå uden læge fra maj 2022, hvis praksisklinikken skulle lukke.

I dag har de bornholmske lægehuse tilsammen lige over 1.000 ledige patientpladser, og de praktiserende læger var blevet enige om, hvordan de i fællesskab kunne fordele yderligere 850 patienter imellem sig.

Deres ekstraordinære tilbud har Region Hovedstaden imidlertid valgt at afslå, fordi det ”vil være et sårbart scenarie, som ikke vil være holdbart i længden,” skriver Region Hovedstadens administration i et notat, hvis anbefalinger politikerne i udvalget for forebyggelse og sammenhæng onsdag valgte at følge.

I stedet for at fordele praksisklinikkens patienter ønsker regionen at genopslå de to kapaciteter, som Berit Lavik og Alles Lægehus ikke ville tage imod, da det kom til stykket. 

Embedsværket anbefaler at have fokus på, at lægerne skal etablere sig i Rønne, hvor behovet er størst. For tiden er der lukket for patienttilgang i alle tre praksis i Rønne, i Hasle og Klemensker. Nærmeste læge med ledige pladser er Aakirkeby Lægehus, der har 55 patientpladser til overs. Derudover har lægerne i Nexø, Svaneke og Allinge plads til nye patienter, viser en ny oversigt fra Region Hovedstaden.

For at sikre sig lægedækning kommer regionen også til at søge om dispensation fra Sundhedsministeriet til at forlænge praksisklinikken i to år frem til 2024.