Peter er glad for sin bornholmske hund. Nu vil han give Tøsens forrige ejere en buket blomster

Peter er glad for sin bornholmske hund. Nu vil han give Tøsens forrige ejere en buket blomster
Tøsen, der nu er blevet fem år, blev hentet på Hoglebjerg i juni 2017. Privatfoto
| 11. FEB 2021 • 05:56
Holger Larsen
Journalist

11. FEB 2021 • 05:56

SOLSTRÅLEHISTORIE

– Jeg var i 2017 på Bornholm for at hente en hund på Bornholms Internat, og nu kunne jeg tænke mig at sende en buket blomster til de forrige ejere. Men på grund af persondataloven kan jeg ikke få oplysninger om, hvem de er, siger Peter Lange i telefonen fra Nørrebro i København.

Peter Lange fortæller, at han hentede "Tøsen", som hunden hed dengang, på Hoglebjerg i juni 2017. Hunden, som er af en hønsehundblanding, er født den 15. maj 2015.

– Jeg anskaffede mig hunden i forbindelse med min fars død, fordi jeg skulle passe min fars hund samtidig med, at jeg skulle ordne huset på Samsø. Tøsen var i starten bare "hundesitter", selskabshund for min fars hund. De underholdt hinanden. Så det var faktisk først, da jeg blev alene med Tøsen, at jeg fandt ud af, hvor dejlig en hund det er, siger Peter Lange.


Peter Lange og Tøsen er tydeligvis blevet glade for hinanden. Privatfoto

Brev for forrige ejere

Peter Lange fik sammen med hunden et håndskrevet brev fra de forrige ejere. Han mener, at det er "ejere", fordi der et sted i brevet står "vi".

Brevet fortæller, hvordan hunden har haft det hos de forrige ejere, og der gives anvisninger til, hvad en ny ejer kan gøre.

I brevet fortæller de forrige ejere, at Tøsen har fået tre-fire daglige gåture af 20-30 minutters varighed.

"Er ude i haven, når solen skinner og ligger i stolen med et tæppe, hvis det blæser. Ellers bare med pude".

De fortæller, at Tøsen forstår en række kommandoer, og at den elsker ros og kæl, er glad for andre hunde, kærlig, legesyg. Vant til selskab hele døgnet, men kan godt være alene.

"Glad for mad. Pas på. Tre daglige måltider. Elsker gulerødder, bønner og kål som mellemmåltider".

"Held og lykke og god fornøjelse med et dejligt dyr", slutter brevet til den nye ejer.

Et kram hver morgen

– Hunden ligger i min seng, og den skal have et kram hver morgen, og den skal nusses. Den har givet mig rigtig meget i forhold til min fars død. Da var jeg klar til at flytte ud på landet og kun arbejde om sommeren på Samsø, hvor jeg har min fars hus. Der har hunden fået skubbet lidt til mig, så jeg er vendt tilbage til storbyen, selv om det er dyrt at bo her, siger Peter Lange, der er kok.

– Jeg kan se, at der blevet lagt mange timer og kærlighed i den hund, hvilket jeg får tilbage i rigelige mængder. Hvis jeg havde givet min hund væk efter at have lagt så meget i den i to år, ville jeg elske nogle år senere at høre, hvordan det går hunden. Jeg rækker derfor en hånd ud til de forrige ejere og vil gerne give dem nogle billeder og fortælle, hvordan det går med Tøsen, siger Peter Lange.

Henvendelser i sagen kan rettes til hl@bornholmstidende.dk eller tlf. 56 90 30 29.