Opskriften er ikke nogen hemmelighed, melblandingen der udelukkende er fra Frennegårds egne marker, består af 75 % durum og 25 % almindelig hvede. Pastaen indeholder 20% æg og er derfor mere proteinrig end mange andre pastatyper, og derfor mætter den også meget mere. Susanne siger at man kan nøjes med at beregne cirka 50 gram tørret pasta per person.
Resten er historie. I dag ved de fleste der bor eller har sin gang på Bornholm, at der ligger en pastafabrik lige udenfor Svaneke. I sammenhæng med fabrikken, er der også en gårdbutik, hvor der naturligvis bliver solgt pasta, men også Frennegårds meget populære brødblandinger, hvor man bare skal til sætte vand, for at kunne sætte tænderne i de lækreste boller eller brød. Naturligvis er der også bælgfrugter fra Food Bornholm, Rapsolie og andre sager fra forskellige bornholmske producenter, for Susanne tror på samarbejdet mellem producenterne.
Jeg har naturligvis aftalt at mødes med Susanne, og da jeg ankommer til Frennegård, ringer jeg til hende. Hun er lige ude at køre med på mejetærskeren, der er i gang med at høste, netop durum på de solbeskinnede marker, uden for solskinsbyen.
Derfor starter vi med at fotografere Susanne ude på marken. Det skal gå ret hurtigt, for jeg ved, at hun egentlig ikke bryder sig om det.
Bagefter sætter vi os i behørig afstand fra støvet på Finn og Susannes terrasse, der belejligt nok har en fin udsigt over Østersøen og måske Danmarks mest fotograferede mark. Nemlig den hvor der i starten af sommeren, er tusindvis af lupiner, der blomstrer.