Pårørende til dræbt forlader retssal i tårer under alarmopkald
Gerningsstedet. Arkivfoto: Holger Larsen

RETSSAG | RØNNE
26. OKT 2021 • 12:47
Af: /ritzau/

Pårørende til dræbt forlader retssal i tårer under alarmopkald

Med tårer strømmende ned ad ansigtet forlader en kvinde retslokalet, da lyden af et alarmopkald fylder højttalerne i Østre Landsret.

Hun er pårørende til 28-årige Phillip Mbuji Johansen, som opkaldet handler om, og kan ikke holde ud at høre lyden fra de tidlige morgentimer den 23. juni sidste år, hvor en hundelufter finder den livløse mand i Nordskoven på Bornholm.

Phillip Johansen er nogle timer forinden blevet tæsket voldsomt af to af sine venner, som siden har forladt ham på stedet.

- Han er iskold, jeg kan ikke mærke nogen puls. Jeg tror, han er død. Han er iskold, jeg kan ikke mærke nogen puls. Jeg tror, han er død, lyder det blandt andet i opkaldet.

Her beskriver hundelufteren samtidig, at det er en yngre mand, at han har kraftige læsioner i ansigtet, er ukontaktbar og ikke trækker vejret.

Begynd hjertemassage, lyder beskeden, og politi og ambulance rykker ud til shelterpladsen nord for Rønne. Men Phillip Johansens liv står ikke til at redde.

Han bliver erklæret død kort før klokken 07 den morgen.

Det er ikke kun kvinden, der er stærkt berørt af at høre om fundet af Phillip Johansen, og hvor ilde han var tilredt. Flere på tilhørerrækkerne græder lydløst.

De to, der har tæsket Phillip Johansen den nat, er brødre fra Bornholm, og de bliver senere samme dag anholdt og sigtet for drab.

Brødrene har erkendt, at de udsatte ham for omfattende vold ved blandt andet at tæske den 28-årige med en granrafte, trampe ham i skridtet og i hovedet samt at slå ham med en vinflaske.

Men de afviser, at det var meningen, at Phillip Johansen skulle dø, og derfor nægter de sig skyldige i drab.

I byretten blev de idømt 14 års fængsel hver for drabet. Brødrene har anket dommen i håb om at blive dømt for vold med døden til følge, som straffes mildere end drab.

Anklagemyndigheden har modanket med påstand om en hårdere straf til brødrene, der er i midten af 20'erne.

Landsretssagen behandles i byrettens lokaler i Rønne på Bornholm. Den er indledt tirsdag, fortsætter onsdag og torsdag, hvor der ventes dom.

 

 Flere nyheder