Over 25 mand kæmper mod store mængder vand ved Nexø

Over 25 mand kæmper mod store mængder vand ved Nexø
Foto: Presse-fotos.dk
NYHED | 18. NOV 2023 • 16:14
Jakob Marschner
Journalist
NYHED
18. NOV 2023 • 16:14

20 værnepligtige fra Beredskabsstyrelsen, tre befalingsmænd samme sted fra, tre andre fra kommunens Vej og Park og en indsatsleder fra Bornholms Brandvæsen kæmper lørdag eftermiddag mod en stor mængde vand fra åen ved Højbovej i Nexø.

Også Fugato er involveret, fordi vandet river grene og andet med sig, der kan skabe propper i rørledninger.

– Åen er løbet over sine bredder, så der er stort pres på fra vandet. Der er pres på kloakkerne, og vi prøver også at lede vandet væk, så det ikke kommer ind i folks kældre. Vi har forholdsvis styr på det, fortæller indsatsleder Michael Grønbech-Dam.

De flere end 25 mand M/K i indsatsen arbejder to steder i Nexø: Dels ved Højbovej og dels på Nordre Strandvej, hvor to huse har fået vand i kælderen.

– Terrænet går nedad fra Ibsker gennem Paradisbakkerne og hertil. Så rigtig meget vand ender her, når der kommer så meget som nu, siger Michael Grønbech-Dam.

– Haverne står og hopper lige nu. Så meget vand er der, siger han.

Ud over en hel deling værnepligtige er Beredskabsstyrelsen trådt til med både lys og pumper. Også en rendegraver er blevet kaldt til Højbovej.

 

 DAGENS ELUDSIGT BORNHOLM
DET FRIE VALG / 29-11-2023 / ELPRIS+SPOTTILLÆG / AFGIFTER / NETTARIF

Onsdag: El-priserne er høje i dag og fra kl. 17-21 er det særligt dyrt at bruge strøm - Faktisk et stykke over den seneste tids kogespids-priser. I eftermiddag er gennemsnitsprisen henover de fire timer 5,27 kr./kWh. (alt inkl.).
Vi savner en god gang vind til at presse elpriserne ned, men pt. lover vejrudsigten ikke et skub i den retning i hvert fald ikke før vi rammer weekenden. Tænk over dit forbrug og skub det elforbrug du kan, til efter kl. 22.

Bornholms energi og forsyning