Den sympatiske ostedame fortæller, at det er en ost, de selv laver og har gjort det i over 20 år. Det er simpelthen en brie, der er delt på midten. Indeni er der et tykt lag af flødeost som de selv rører op med hvidløg og urter her i butikken.
Den er simpelthen så populær, fortæller Birgit, at de bare i julemåneden, kan producere over 100 kilo. Men folk køber den på alle tidspunkter af året.
Umiddelbart er det ikke noget, der ligefrem pirrer den halvsnobbede aviskok, men Birgit kommer gavmildt et stykke ned i den ellers fyldte pose, og da jeg kommer hjem, kan jeg godt pakke de fine fornemmelser væk, for den smager jo ganske fortrinligt den hvidløgs-hybridbrie. Jeg kan godt forstå, at det er en populær ting.
Jeg selv er en af dem, der glemmer, at vi har en osteforretning og i hverdagen køber ost i supermarkedet. Det er egentlig ikke noget, jeg går ind for. Jeg mener jo, at man skal støtte de små lokalbutikker – ellers går det jo som med den Bornholmske Gårdbutik… De lukker. Nu når jeg har besøgt Birgit, så håber jeg, at jeg kan huske på at købe ost hos hende frem for i de store supermarkedskæder.
Nu er det tid til at lave en lille ret. Det bliver noget så simpelt som en toast – men det hele er fra Bornholm – selvfølgelig ikke gær og salt, men ellers er det.
Mens jeg gør klar til foto og laver den lille lækkerbidsten og glæder mig til at sætte tænderne efterfølgende, så kører dette omkvæd af Sebastian i mit hoved – det har det faktisk gjort siden jeg lukkede døren til Birgits lille paradis: