Ny pulje skal sikre aktiviteter til gavn for øens børn

Ny pulje skal sikre aktiviteter til gavn for øens børn
En ny pulje gør det muligt for foreninger og organisationer at få økonomisk støtte til aktiviteter for de yngste børn og deres familier. Arkivfoto
| 7. JUN 2021 • 12:28
Henrik Nielsen
Journalist

7. JUN 2021 • 12:28

SOCIALT

Bornholm går sammen om De små børns Bornholm og søsætter en pulje, som kan søges til lokale initiativer, der gavner de små børn.

Det fremgår af en pressemeddelelse.

Der er tale om en pulje på 300.000 kroner, der er tænkt som en håndsrækning til lokalsamfundets arbejde med at skabe fællesskaber for små børn og deres familier.

Puljen retter sig mod foreninger, organisationer og andre af civilsamfundets aktører.

– Vi tror på, at vi kan skabe både bedre og bredere tilbud, når flere aktører går sammen. Ved at samarbejde og udnytte hinandens styrker får tilbuddene en helhedsorientering til gavn for øens små børn og deres familier, siger Morten Riis, som både er formand for børne- og skoleudvalget og for Bornholms Børnealliance.

Ansøgningsskema og beskrivelse af kriterier for ansøgningen ligger på De små børns Bornholms hjemmeside.

En del af fællesskaber

Af pressemeddelelsen fremgår det, at en del familier med små børn oplever ensomhed i deres hverdag, savner et netværk og ikke har det nødvendige overskud til selv at række ud efter lokale fællesskaber.

Det forventes, at puljemidlerne bidrager til lokale fællesskaber for målgruppen, så flere små børn og deres familier bliver en del af fællesskaber i lokalsamfundene på Bornholm.

Behovet for at være der for hinanden og slå ring om de mindste og deres familier i hverdagen er ikke blevet mindre det seneste år med corona.

Vigtige aktører

Sidst i maj mødtes omkring 40 repræsentanter for foreninger, organisationer og andre civilsamfundsaktører, som tilsammen udgør Bornholms Børnealliance. Alliancen er dannet på initiativ af De små børns Bornholm, der arbejder for en styrket og helhedsorienteret tidlig indsats til gavn for bornholmere i deres første 1.000 dage.

– Som kommune kan vi ikke gøre det alene, der er også masser af aktører uden for kommunen som er vigtige, når vi skal løfte og skabe en bevægelse omkring små børns trivsel. Der kan være brug for at koordinere de eksisterende tilbud, inspirere hinanden og samarbejde på tværs. Bornholms Børnealliance kan bidrage til, at vi møder hinanden, får mere viden om hinanden og skaber nye samarbejdsrelationer, der når ud til familierne, siger Morten Riis i pressemeddelelsen.