Ny plan: 1.200 hektar kan blive nationalpark – bisonskoven skal indgå

Ny plan: 1.200 hektar kan blive nationalpark – bisonskoven skal indgå
| ABONNENT | 30. NOV 2021 • 17:58
Jakob Marschner
Journalist
| ABONNENT
30. NOV 2021 • 17:58

Naturnationalparken i Almindingen skal omfatte 1.200 hektar. En del af arealet skal være den nuværende bisonskov.

Det mener Naturstyrelsen, der lader begge dele indgå i sit såkaldt faglige oplæg til projektbeskrivelse og forvaltningsplan for den bornholmske naturnationalpark, som styrelsen tirsdag offentliggjorde på sin hjemmeside.

På Naturstyrelsens tegnebræt er også at sætte krondyr ud i området og lade dem græsse sammen med bison og dådyr.

I planen indgår også at sætte låger på indgangene til naturnationalparken.

"Alle nuværende officielle indgange til skoven udstyres med låger, 24 stk. i alt, som kan bruges af både gående, ryttere og cyklister. Der etableres to større indgange, cirka fem markerede vandreruter og et antal udsigtspunkter", oplyser Naturstyrelsen.

Over en periode på cirka 25 år ønsker Naturstyrelsen desuden at fælde en hel del plantede nåletræer i området. Skovrider Søren Friese venter, at skoven vil udvikle sig i en mere sydsvensk retning.

– Skovområdet har allerede nu et meget sydsvensk præg på grund af klipperne, vådområderne og træarter som rødgran, skovfyr og birk. Jeg forventer, at når vi lader de naturlige processer råde, vil naturnationalparken udvikle sig endnu mere i retning af et vildt, sydsvensk skovlandskab, siger han.

– Mulighederne for friluftsliv i naturnationalparken bliver rigtig gode, både fordi der bliver mere at opleve i den vildere natur, men også fordi vi sikrer, at de nuværende indgange bevares, og anlægger flere nye, markerede vandreruter samt udsigtspunkter og shelters indenfor området. Vi arbejder også på at skabe bedre muligheder for bevægelseshæmmede flere steder i naturnationalparken, tilføjer Søren Friese.