Peter Juel-Jensen: Find løsning uden for hegnet

Peter Juel-Jensen: Find løsning uden for hegnet
Peter Juel-Jensen mener, at man fra Forsvarets side kunne have tænkt i andre baner for at få etableret indkvartering til den nye opklaringseskadron. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen
NYHED | BORNHOLM | ABONNENT | 18. NOV 2021 • 17:01
NYHED | BORNHOLM | ABONNENT
18. NOV 2021 • 17:01

Forsvaret bør finde andre løsninger, så Almegårds kaserne alligevel kan få den 3. opklaringseskadron, mener Peter Juel-Jensen.

På Christiansborg er Peter Juel-Jensen (V), der sidder i Forsvarsudvalget, kritisk over for Forsvarets udmelding om, at den 3. opklaringseskadron på Bornholm ikke kommer til planlagt tid.

– Det er ganske utilfredsstillende, at der er fem initiativer, der skulle være med til at styrke NATO, som nu udskydes. Tilbage i efteråret forsøgte jeg at få ministerens opmærksomhed på dette område. Vi i forligskredsen har løbende bedt om en status på implementeringen, men uden held, siger han.

Som bornholmer er Peter Juel-Jensen særligt ærgerlig over beslutningen.

– Set fra Bornholms side, så havde vi jo alle håbet, at vi havde haft mulighed for at kunne tilbyde unge, der havde aftjent deres værnepligt, et job på kasernen, og dermed havde kunne øget både befolkningstal og skattegrundlag. Det, der skulle have været en god historie for Bornholm, er ved at køre i grøften. Jeg ved også, at de gange ministeren har besøgt kasernen, har udfordringen med indkvartering været nævnt, men der har åbenbart ikke været vilje til at orientere forligskredsen, således at vi havde haft mulighed for at rette til og prioritere, siger han.

Der kan gå flere år, før kasernen bliver udvidet. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen

Vil gå tættere på

Peter Juel-Jensen mener, at man fra Forsvarets side kunne have tænkt i andre baner for at få etableret indkvartering til den nye opklaringseskadron.

– Jeg er rigtig ked af, at man ikke i højere grad har inddraget kommune og pensionskasser. Indkvartering til denne personalegruppe behøves ikke at være inden for hegnet. Man kunne have samarbejde med for eksempel BO42 eller andre, der gerne ville bygge og leje ud. For eksempel en pensionskasse. Jeg synes mere, der er tale om manglende vilje, end at der ikke har været muligheder. Man har ikke, på trods af at man flere gange er blevet gjort opmærksom på udfordringen, taget fat, siger han.

Desuden mener Peter Juel-Jensen ikke, at forligskredsen er blevet godt nok informeret om udfordringerne med at nå planen med initiativerne i forsvarsforliget. Han fortæller, at han og Venstre nu er klar til at tage et skridt, som ikke er normalt for politikere.

– Fra Venstres side forsøger vi nu at komme tættere på det udførende led. Vi håber, det giver bonus, men har også store respekt for den militærfaglige rådgivning, vi får via Forsvarschefen. Såfremt at der viser sig mulighed for at igangsætte før det af Forsvarschefen udmeldte tidspunkt, er vi fra Venstres side behjælpelige, men det forudsætter, at vi får den nødvendige viden. Derfor har vi bedt om at få at vide, hvordan man vil implementere det, hvornår og hvor. Det er normalt ikke noget, vi som politikere går ind i, men når vi kan se, at det udførende led ikke får det gjort, så må vi, der har bestemt og betalt for det, også sørge for, at det sker, siger han.