Tv-station: Ny kommunalbestyrelse går imod hegn om naturnationalpark
Det var planen, at bisonskoven skulle være en del af naturnationalparken i Almindingen. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen

NOTITS | BORNHOLM
6. DEC 2021 • 19:33

Tv-station: Ny kommunalbestyrelse går imod hegn om naturnationalpark

Et flertal i den kommende kommunalbestyrelse er imod hegn i den bornholmske natur – og dermed også naturnationalparken i Almindingen.

Det skriver TV 2/Bornholm, idet tv-stationen oplyser, at den i løbet af mandag har fået en tilkendegivelse fra et flertal i den nye kommunalbestyrelse. De konservative, Bornholmerlisten, Venstre og Kristendemokraterne siger således nej tak til hegn i naturen, og partierne udgør tilsammen 12 ud af den kommende kommunalbestyrelses 23 mandater. De håber på, at et flertal imod i en ny kommunalbestyrelse kan påvirke miljøminister Lea Wermelin. Det er nemlig på hendes bord, at den beslutning ligger – og ikke i kommunalbestyrelsen.

Dermed er der et lokalt flertal imod hegn omkring den kommende naturnationalpark i Almindingen, slår tv-stationen fast. Søren Friese, skovrider for Naturstyrelsen på Bornholm, har tidligere har forklaret, at det er nødvendigt for at sikre de store græssere og den ønskede biodiversitet i naturnationalparken.

Naturnationalparken i Almindingen dækker et areal på 1.200 hektar, herunder den eksisterende bisonskov. Naturstyrelsens faglige oplæg til projektbeskrivelse og forvaltningsplan for den bornholmske naturnationalpark blev offentliggjort tirsdag den 30. november på Naturstyrelsens hjemmeside.

Kort over naturnationalparken. Ill.: NaturstyrelsenFlere nyheder