Nu er det officielt: To bornholmere i regionsrådet

Nu er det officielt: To bornholmere i regionsrådet
Carsten Scheibye (V) er glad for sit genvalg. Arkivfoto
VALG | BORNHOLM | ABONNENT | 19. NOV 2021 • 21:29
VALG | BORNHOLM | ABONNENT
19. NOV 2021 • 21:29

I denne version er der tilføjet flere afsnit i bunden af artiklen, blandt andet med en kommentar fra Leila Lindén.

 

Efter fintælling kan det endegyldigt konstateres, at Carsten Scheibye og Leila Lindén fortsætter i Region Hovedstaden.

Fredag aften er stemmerne til Region Hovedstaden omsider efter en fintælling gjort endegyldigt op, og det er dermed sikkert, at de to bornholmske kandidater Leila Lindén (S) og Carsten Scheibye (V) kan fortsætte deres arbejde i regionsrådet.

Hun med 9.315 stemmer, han med 4.874.

På grund af stemmelighed mellem to kandidater fra Radikale Venstre havde regionen besluttet, at der skulle en fintælling til, hvorfor også de bornholmske kandidater til rådet har måttet vente en ekstra dag på med sikkerhed at få at vide, om de havde fået en plads i rådet eller ej.

Leida Lindén fik 9.315 stemmer. Arkivfoto: Jacob Jepsen

Til Tidende oplyser Carsten Scheibye, at de 3.951 af hans stemmer kommer fra Bornholm, og han siger:

– Man var jo egentlig klar med resultatet inden fintællingen, hvor to radikale kæmpede om det samme mandat, og jeg er meget ydmyg i forhold til sådan et valg, så nu er jeg glad for, at stemmerne er endeligt talt op.

Og du er glad?

– Ja, nu er det officielt, at der fortsætter to bornholmske stemmer i regionsrådet, Leila Lindén og mig, og jeg glæder mig enormt meget til at fortsætte arbejdet med blandt andet at sikre et stærkere bornholmsk sundhedsvæsen med et godt tilbud til bornholmerne, siger det genvalgte regionsrådsmedlem.

Også Leila Lindén er godt tilfreds med at have fået yderligere fire år i regionsrådet og hendes fokus er klart:

– Jeg skal arbejde for vores hospital og sundhedsvæsenet generelt, siger hun.

– Vi har jo lige oplevet en masse rønneboer blive tildelt en læge i Allinge, så mit første fokus vil være, at nu skal vi ikke have mere af den slags. For mig er det altid patienternes ve og vel, der i centrum, og det synes jeg ikke, de var i den situation. 

På grædende knæ

Det kræver vel, at der kommer flere praktiserende læger på Bornholm, når praksisklinikken på hospitalet står til at skulle lukke til maj næste år?

– Ja, eller at vi går på vores grædende knæ til Sundhedsministeriet og beder om to år mere til praksisklinikken.

Det ser du som en mulighed?

– Ja, det gør jeg, men jeg ved ikke, om det kan lade sig gøre, siger Leila Lindén og oplyser, at der allerede i næste uge vil blive taget hul på den problematik i et udvalg i regionsrådet. 

– Mit generelle fokus vil være, at vi fortsat har vores hospital, at vi har samme kvalitet og tilbud som alle andre steder i landet, og at vi kvit og frit fortsat skal kunne bruge alle Region Hovedstadens specialehospitaler uden problemer. Det er det, jeg hele tiden har slåsset for.

Kampen fortsætter?

– Ja, det kan man sige. Vi er en lille brik i en stor region, så vi skal hele tiden gøre opmærksom på vores særlige behov ved at bo på en ø ude i Østersøen. 

Lars Gaardhøj (S) fortsætter som regionsrådsformand i Region Hovedstaden, har regionen tidligere oplyst i en pressemeddelelse.

Han har været regionsrådsformand i Hovedstaden siden 1. august, hvor han overtog posten fra Sophie Hæstorp Andersen (S), og nu fortsætter han på posten de næste fire år, efter at et bredt flertal bestående af De Konservative, Enhedslisten, De Radikale, Venstre, SF, Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige har peget på ham.