Bladene er klart det nemmeste at lave noget med. Man kan købe noget eddike – måske fra Bornholms Eddikebryggeri? Kom dine skyllede hybenroseblade i et glas og hæld en eddike på. Stil den ned ved siden af kirsebærsprutten og kom i tanke om den om nogle måneder. Nu har du en lækker eddike, der kan bruges til saucer, dressinger og marinader. Måske kan du lave den der lange flæskesteg på asiatisk manér og bruge noget af eddiken i den opskrift? – Webergrillen duer jo også uden strøm!
Næste ting er siruppen. Det er en blanding af den der lage til kirsebær og eddiken… – altså bland lige dele sukker og vand. Kog op, sluk og kom bladene i. Lad bladene være i sukkeret i et par timer og fisk dem så op. Hæld nu den helt pink sirup på flasker eller glas. Husk at skolde dem først. Siruppen kan bruges på morgenmaden, i drinks, til vingummi (ja… men den opskrift må du finde i bogen, VILDT SULTEN) eller hvor fantasien fører dig hen.
Lige inden hybenfrugterne bliver modne, kan du plukke dem, rense frøene ud og lave en lage af sukker, eddike (ja, brug du bare den hybeneddike), vand, citron og vanille. Kog frugterne forsigtigt til de er møre. Hæld nu hele molevitten i de sidste skoldede glas og sæt dem på den anden side af de der baked beans fra 1969.
De der hyben er ret gode på is, müsli, måske en tærte og helt sikkert til ost.
Syltede kantareller
Rensede kantareller: 1 kilo
Æblemost: 1 liter
Æbleeddike: 1 liter
Sukker: 200 gram
Olivenolie: 4 deciliter
Peberkorn: 15
Salt 2: spiseskeer
Skalotteløg: 2 pillede og skåret på langs
Timian: 1 bundt skyllet
Laurbærblade: 8
Alt i en gryde – kog op i tre minutter – hæld på glas – gem væk
Ja, du må ud og finde flere glas du kan skolde…