Mindeord: Et tilfreds menneske – med flair for en god handel

Mindeord: Et tilfreds menneske – med flair for en god handel
Gert Lund. Privatfoto
| ABONNENT | 12. AUG 2020 • 17:46
Af:
redaktionen
| ABONNENT
12. AUG 2020 • 17:46
Mindeord

Lotte Frigaard Lund har skrevet følgende mindeord i anledning af hendes mand, Gert Lunds, død:

Gert Lund, Nyker, døde den 6. august, 14 dage før han ville være fyldt 90 år.

Gert Lund var født i Rø, hvor hans far var landpostbud. Han var den yngste af fire børn. Han kom som 18-årig i lære som automekaniker hos Gert Møller i Gudhjem. Han arbejdede derefter i nogle år som svend, og i 1956 åbnede han Bornholms første servicestation, BP i Gudhjem – en tankstation med tilhørende autoværksted. Han uddannede flere lærlinge i sin virksomhed. Orden og præcision var hans motto.

Hans udadvendte væsen og flair for en god handel kom ham til gode i hans næste job som taksator for flere forsikringsselskaber på Bornholm. Han behandlede hver sag med stor interesse. Ingen slutning, før alle parter var tilfredse. Han gik på pension som 70-årig.

Gert Lund var i 35 år gift med Elly Lund. Der var to døtre i ægteskabet, og de byggede sammen huset i Salene. Her kunne han dyrke sine interesser, landbrug og jagt. Med sine skønne hunde færdedes han hver dag i naturen og satte stor pris på sine oplevelser her. Han var i en lang årrække formand for Rø Jagtforening og oplevede at modtage hæder for sin indsats der.

Ægteskabet med Elly Lund blev opløst, og han solgte ejendommen i 1990 og indgik et nyt ægteskab med hustruen Lotte. De to flyttede først til Tejn og senere til Nyker. I de sidste år nød han pensionisttilværelsen i det lille hus på Grønagervej. Hans interesse for samfundets problemer optog ham meget, og han holdt sig ikke tilbage for at debattere dette. Trods de meget markante meninger og ofte egne holdninger, så bankede hans hjerte med ufattelig meget humor og lune.

Gert Lund og hans hustru oplevede at rejse meget sammen – både i det store udland og i det skønne Sverige og Danmark. De daglige ture på Bornholm, ofte med medbragt mad, var nok de bedste. Han var hver dag på lange cykelture i Nyker og omegn, hvor han badede i søer og på stranden. Dette varede helt til han i vinter fik konstateret kræft, som satte en stopper for et langt og virksomt liv.

Gert var et tilfreds menneske. Han var glad for sin gode tid i Nyker og taknemmelig for den hjælp, han modtog af hjemmeplejen, venner og bekendte. Et langt og rigt liv er slut. Tak for, at vi lov til at kende dig.

Æret være Gert Lunds minde.