Lokal iværksætter er med i nyt eventyr

Michael Møller er med i det nye Brødfabrikken i Nyker.
Den lokale iværksætter Michael Møller er en del af investorkredsen, der fremover vil bringe nyt liv til det gamle Nykers' bygninger.
Det stod klart søndag, hvor han sammen med initiativtager Tommy Håkansson bød velkommen til åbent hus. Og indenfor i hvad der nu skal hedde Brødfabrikken, en art erhvervscenter med bornholmsk fortegn.
– Kort sagt er vores plan at skabe nogle lokaler og faciliteter for mindre bornholmske producenter på tværs af både fødevareproducenter, kunstnere og kunsthåndværkere, sagde Tommy Håkansson i åbningstalen til de fremmødte.
Bornholmskfødte Tommy Håkansson, der er tidligere direktør for Brøndby, er også investor i fødevareproducenten Smedens i Aakirkeby. Det var ham, der i første omgang rakte ud til Michael Møller med henblik på et samarbejde, fortæller han.
– Tommy fortalte om sine planer, og jeg ville gerne være med til at fortsætte det her sted i en anden form. Bygningen har en fantastisk historie og nogle helt unikke rammer. Og vi synes selv, at vi har udviklet en pissegod idé for stedet, siger Michael Møller til Tidende.
Hver for sig - men sammen
Ejerkredsen består af i alt fire investorer, der foruden Tommy Håkansson og Michael Møller tæller Michael Thiberg og Karim Haddaoui, der også er investorer i Smedens. Præcist hvordan ejerforholdet fordeler for sig det nye Brødfabrikken, vil de to investorer dog ikke ud med.
Til gengæld ville man gerne fortælle om de storstilede planer, man har om at puste nyt liv i de historiske produktionslokaler. Der som bekendt tidligere har huset produktionen af Nykers Brøds kiks og knækbrød, der i starten af 2024 lukkede og flyttede til Hobro.
Bygningen råder over i alt 2500 kvadratmeter med både produktionshal med fem industriovne, samt store administrationslokaler og første sal. Hvad der nu skal omgøres til kontorer og produktion for de virksomheder, der vælger at byde ind. Ligesom at førsteetagen planlægges til udlejning af mindre lagerenheder for virksomhederne.
Tommy Håkansson fortæller energisk til de fremmødte. Foto: Marie Emilie Hofman
Virksomheder kan hjælpe hinanden
Helt præcist, hvordan de nye erhvervslokaler vil tage form må tiden vise. For det afhænger også af virksomhedernes ønsker.
– Vi har valgt ikke at dele lokalerne op i første omgang. Vi venter og ser, hvem der rykker ind, og hvilke størrelse, de kræver. Så det bliver en bevægelig produktion i første omgang, siger Tommy Håkansson, der fortæller, at man allerede nu er i dialog med en håndfuld virksomheder. Af konkrete planer gælder nu, at man vil indrette mødelokaler og en fælles spisestue. For det handler om at fordre et fællesskab på tværs af virksomhederne, fortæller investoren.
– Mindre virksomheder har jo ikke adgang til det samme kollegiale fællesskab, og det er også det, vi håber at skabe rammerne for her. Derfor vil vi heller ikke bare leje det hele ud til én enkelt virksomhed, siger han og peger på en anden fordel, udover det sociale, der handler om geografien.
– Det er dyrt at fragte varer til og fra øen, ligesom det generelt er dyrt for mindre virksomheder ikke at have stordriftsfordele såsom på emballage, råvarer og energi. I et erhvervsfællesskab som dette vil man både kunne vidensdele ligesom man også ville kunne indgå samarbejder på tværs i dele af ens produktion, siger han.
Arbejdet er begyndt
Før alle disse planer kan føres ud i livet, trænger de nyerhervede lokaler dog til et ansigtsløft. For det er nogle år siden, man sidst har vedligeholdt bygningerne.
Derfor har de nye investorer så småt taget hul på restaureringsarbejdet, siden overtagelsen i april. Her er man påbegyndt renovering af taget, ligesom man har planer om at få pudset trapperne op og malet facaden. Fortsat i den ikoniske røde farve.
– Vi arbejder lige nu med need to have og nice to have. Når det først er plads, kan vi begynde at åbne op for udlejning, siger Tommy Håkansson, der endnu ikke tør sætte tidspunkt på, hvornår det nye Brødfabrikken kan slå dørene op.
Så mange amerikanere er på vej
NYT JOB
MEST LÆSTE

SPONSOREREDE MEDDELELSER
Flaskepost til Bornholm 2025

Soppegjijlle
Festligt måltid, der tidligere blev holdt efter en større slagtning, og hvortil den nærmeste slægt blev inviteret. Man serverede suppe med kødboller og kød med peberrodssauce.
OM BORNHOLMS TIDENDE
LÆS AVISEN DIGITALT
Læs avisen på din computer
Download app til Apple
Download app til Android
Ansvarshavende chefredaktør: Kristoffer Gravgaard.
Bornholms Tidende, Nørregade 11-19, 3700 Rønne.
Hovednummer: 56903000. Redaktion: 56903081. CVR nr: 35244115
© Bornholms Tidende Tekst, grafik, billeder, video, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. Bornholms Tidende forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indhold med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11b og DSM-direktivets artikel 4".
Generelle handelsbetingelser | Cookie- og Privatlivspolitik | Cookiedeklaration