Life-laboratoriet er på Bornholm igen

NOTITS | ABONNENT | 14. MAR 2023 • 14:52
Af:
Sarah Thun Madsen
NOTITS | ABONNENT
14. MAR 2023 • 14:52

I uge 11 og uge 12 er Life-laboratoriet på Bornholm, hvor den store lastbil vil danne rammen for science-undervisningen på folkeskolerne i Rønne.

Laboratoriet står på Åvangsskolen i denne uge og flytter til Søndermarksskolen ugen efter. Klasserne, der kommer til at arbejde i laboratoriet, er elever fra 6. klasse og op til 9.

– Skolerne har valgt forskellige emner ud fra klassetrin. Som et supplement til undervisningen i laboratoriet har lærer og elever modtaget kasser med indhold til forberedelse uger forinden Life-laboratoriets ankomst til Bornholm, skriver koordinator for Skoletjenesten Bornholm, Ulla Didriksen, i en pressemeddelelse.

På besøg for femte gang

Life Mobil Lab er en lastbil indrettet som undervisningslaboratorier, og den rummer eksperimentelle faciliteter, der understøtter skolernes arbejde med naturfaglige undervisningsforløb.

De mobile laboratorier indeholder eksempelvis LAF-bænke, stereolupper og mikroskoper, der også anvendes i virksomheder og på universiteter.

– Det rullende laboratorium, der ankommer til Bornholm, er på 65 kvadratmeter, og det er bemandet med undervisere fra Life, som gennemfører undervisningen i samarbejde eleverne og deres lærere, oplyser Ulla Didriksen i pressemeddelelsen.

Life-fonden har på nuværende tidspunkt tre mobile laboratorier, der anvendes som undervisningslaboratorier på skolerne, og Bornholm har været så heldig, at det nu er femte gang, der er besøg af et af laboratorierne.

Det rullende laboratorium er udviklet med støtte fra Life-fonden, som er en erhvervsdrivende fond med almennyttigt sigte, der har til formål at højne den naturvidenskabelige dannelse, uddannelse og forskning samt styrke børn og unges motivation og interesse for naturvidenskab, og besøget på Bornholm er kommet i stand gennem et samarbejdet med Skoletjenesten Bornholm.

stk