Leif Olsen efter at udbud på biler er trukket tilbage: 'En drøm, der går i opfyldelse'

Leif Olsen efter at udbud på biler er trukket tilbage: 'En drøm, der går i opfyldelse'
Foto: Berit Hvassum
| ABONNENT | 29. JAN 2021 • 10:53
Af:
Aleksander Klug
| ABONNENT
29. JAN 2021 • 10:53

KLIMA

Kommunalbestyrelsen har besluttet at trække kommunens seneste udbud på biler tilbage. Det bekræfter medlem af kommunalbestyrelsen Leif Olsen (SF).

– Det er en drøm, der er gået i opfyldelse. Vi må selvfølgelig se på det praktiske, og jeg kan ikke love, at det bliver alle 41 biler, der bliver skiftet ud. Men det her, det rykker.

Beslutningen kommer efter, at Bornholms Tidende i sidste uge kunne fortælle, at kommunens udbud ikke levede op til sine ambitioner om en grønnere indkøbspolitik.

Denne omfatter blandt andet en omstilling til emissionsfrie biler. Dengang udtalte Leif Olsen, at han ville "danse i haven", hvis udbuddet blev trukket tilbage og erstattet af et udbud på elbiler.

Adspurgt om han allerede har været ude i haven, svarer Leif Olsen;

– Det skal nok komme. Beslutningen blev taget klokken 10 i går aftes, og det synes jeg var lidt sent.

Siden Bornholms Tidende bragte den første historie om de fraværende klimaambitioner i udbuddet, har der dannet sig et politisk flertal i kommunalbestyrelsen for at trække det tilbage.

– Jeg er så begejstret for, at Venstre ville være med, det havde jeg sgu' ikke forventet, siger Leif Olsen.

Han mener, at beslutningen er et tegn på, at udviklingen går den rigtige retning og fortæller, at der vil være et øget fokus på den grønne omstilling, når kommunalbestyrelsen skal forhandle budget for 2022.

Var på afveje

Viceborgmester Morten Riis (EL) er også tilfreds.

– Jeg synes, det er meget glædeligt, at et flertal i kommunalbestyrelsen vil ta' det trods alt store skridt i en mere klimavenlig retning – også selv om vi først sent optagede, at vi var på afveje, skriver han i en sms.

 

Seks temaer

Regionskommunen lægger forud for arbejdet med en strategi for grøn mobilitet op til, at eksperter kan kommentere og anbefale handlinger inden for disse seks områder:

1. Ladeinfrastruktur til elbiler

2. Omstilling af Bornholms Regionskommunes egne biler til emissionsfrie biler

3. Kollektiv transport

4. Samkørsel