Food Bornholm har i hele processen fået støtte fra Bornholms Landbrug og Fødevarer, der blandt andet hjælper med at undersøge afsættelsesmuligheder. Det er endnu ikke lykkedes at få en aftale med en indkøber, siger Jens Brandt.
– Vi bliver positivt modtaget overalt, alle siger, at vores projekt er helt fantastisk. Det er bare det der med kontrakten. Men nu går vi i gang, og så får vi lidt produkter at køre rundt med, siger Jens Brandt.
30 år som landmand på Bornholm har givet Jens Brandt et godt kendskab til udfordringerne med nicheproduktion.
– Alle, der har prøvet at lave fødevarer her på øen, støder ind i den samme udfordring: du kan købe det billigere et andet sted, siger Jens Brandt og nævner indiske linser som eksempel. Det er ikke noget, man har lyst til at ligge ved siden af i supermarkedet.
Samtidig følger Jens Brandt med i udviklingen på det globale fødevaremarked og læser tykke FN-rapporter om miljø og klima. Tendensen er klar: efterspørgslen på plantebaseret føde er stigende. Og selv om han gerne sætter et halvt kilo kød til livs om dagen, så kan han godt se fornuften i at lægge kosten om.