Klemens Kro er under forvandling

Klemens Kro er under forvandling
Linette og Rasmus Skov Lintrup vil køre Klemens Kro som et bed and breakfast. Lige nu er de i gang med et større renoveringsarbejde og håber, at de kan genopføre kroen i nye materialer, men i samme stil som før. Foto: Jacob Jepsen
| ABONNENT | 21. JAN 2021 • 19:47
| ABONNENT
21. JAN 2021 • 19:47

ERHVERV

De nye ejere af Klemens Kro, Rasmus og Linette Skov Lintrup, er sammen med deres familie og venner i fuld gang med at renovere Klemens Kro, som de overtog 1. januar.

Parret underskrev købsaftalen i november efter en meget kort fremvisning. Da Bornholms Tidende besøgte dem i december, havde de endnu ikke fået nøglerne og derfor heller ikke muligheden for at se nærmere på kroens stand indendøre. Men forventningerne var ikke tårnhøje, for de havde købt den historiske landevejskro som et håndværkertilbud.

Det er nu tre uger siden, de fik nøglerne og kunne få et overblik over ejendommen.

– Det var fedt at komme ind og gå på opdagelse. Vi havde glædet os længe og var jo bare klar til at komme i gang, siger Rasmus Skov Lintrup.


Renoveringen af Klemens Kro har i første omgang budt på en stor oprydning og nedrivning. Foto: Jacob Jepsen.

Stort oprydningsarbejde

I forhold til standen er der ingen overraskelser. Rasmus og Linette Skov Lintrup var klar over, at kroen havde stået ubrugt en del år efter en større vandskade i 2016. Men kroens indre er større, end de umiddelbart huskede fra den korte fremvisning, fortæller Rasmus Skov Lintrup.

Siden 1. januar har han, Linette, deres to børn Holger på to og Molly på seks år, venner og familiemedlemmer haft arbejdsdage og -weekender på den gamle kro, som tilbage i starten af 1990'erne tilhørte Linette Skov Lintrups mormor og morfar.

– Vi har brugt meget tid på at rive ned og rydde op. Kroen stod stadig møbleret med ting fra måske fem ejere tilbage i tiden. Så der har været rigtig meget oprydning, siger Rasmus Skov Lintrup.

De har pillet lofter ned, revet gulve op og revet køkkener ud. Ifølge Rasmus Skov Lintrup er planen, at de er færdige med at rydde op og rive ned den 1. februar. Derfra bygger de op med nye materialer, men bevarer den gamle stil.


Rasmus og Linette Skov Lintrups datter, Molly på seks år, hjælper også til med renoveringen af kroen, som hendes oldeforældre ejede i starten af 1990'erne. Foto: Jacob Jepsen

Udlejer plads til private

Parret har lavet en facebookside, hvor interesserede kan følge med i renoveringsprojektet.

Her har de blandt andet meldt ud, at man som privat person kan leje tørre depotrum i den gamle kro.

– Vi har jo en del plads, og planen var først, at vi skulle have heste. Men det bliver for et stort arbejde for os, så nu er det depotrum, som man kan leje til privat brug. Der er allerede fire lejere, som rykker ind med deres ting fra 1. februar. Det er jo fint, at pladsen bliver brugt til noget, siger Rasmus Skov Lintrup.

Fra januar 2022 er der åbent for booking af kroens selskabslokaler, og måske kan der åbnes i et eller andet omfang før det.

– Vores plan er at åbne lidt op allerede til sommer, men det kommer an på, om tidsplanen holder. Derfor siger vi hellere januar 2022 officielt, så vi har et halvt års buffer, hvis der kommer noget uforudset. Men vi er sikre på, selskabslokalerne er klar fra januar 2022, siger Rasmus Skov Lintrup.


Selvom Klemens Kro skal igennem en større renovering, er der også ting, der bliver bevaret. Blandt andet baren i festsalen, som Linette Skov Lintrups morfar byggede tilbage i 1990'erne, hvor han ejede kroen sammen med Linette Skov Lintrups mormor. Foto: Jacob Jepsen

Klar til konfirmationer i 2022

Der er ifølge ham allerede booket til fem-seks selskaber, som primært er konfirmationer. Inden da skal de lave nye gulve og lofter, male, sætte nye vinduer i og trække nyt el.

Men stilen bevarer de.

– Festsalen kommer til at ligne sig selv. Vi skifter vinduerne, men til nogle i samme stil, som dem, der er nu. Vi bevarer danseruderne og beholder baren, selvom den fylder noget. Det er Linettes morfar, der byggede den i sin tid, så der er noget historie i den, og så er den jo bare fed, fortæller Rasmus Lintrup.

Han og Linette Skov Lintrup vil indrette kroens første sal til bed and breakfast, som de sammen med udlejningen af selskabslokalerne skal stå for ved siden af deres almindelige fuldtidsjob.