Klart budskab til praksisklinikkens patienter: Ingen bliver ladt stikken

Klart budskab til praksisklinikkens patienter: Ingen bliver ladt stikken
Ingen af de bornholmske regionsrådsmedlemmer ved, hvorfor Alles Lægehus har trukket sig fra Bornholm. De forsikrer samtidig, at ingen bornholmere bliver ladt i stikken. – Jeg har spurgt den allerhøjeste direktør for området oppe på regionsgården, fordi jeg gerne vil have vished for, at praksisklinikken bliver der, og det har jeg fået forsikring for, siger Laila Lindén. Arkivfoto: Berit Hvassum
NYHED | BORNHOLM | ABONNENT | 12. NOV 2021 • 11:48
NYHED | BORNHOLM | ABONNENT
12. NOV 2021 • 11:48

De bornholmske regionsrådsmedlemmer forsikrer, at ingen bornholmere står uden et praktiserende lægetilbud 1. april, selvom Alles Lægehus ikke kommer til Bornholm.

Ærgrelse. Det er den umiddelbare reaktion fra Leila Lindén (S) og Carsten Scheibye (V) over, at Alles Lægehus har meddelt Region Hovedstaden, at man ikke ønsker at gøre brug af de to bornholmske lægekapaciteter, som man tidligere på året blev tildelt. Samtidig understreger de bornholmske medlemmer af regionsrådet, at ingen bornholmere bliver ladt i stikken.

– Det afgørende er, at vi har sikret os, at ingen bornholmere står uden et praktiserende lægetilbud 1. april. Ingen. Og det er et meget vigtigt budskab, siger Carsten Scheibye til Tidende.

Leila Lindén har i nogen tid været utryg ved situationen, fordi hun syntes, det trak i langdrag med Alles Lægehus.

– Jeg har spurgt den allerhøjeste direktør for området oppe på regionsgården, fordi jeg gerne vil have vished for, at praksisklinikken bliver der, og det har jeg fået forsikring for. Praksisklinikken bliver der, og der er ingen patienter, der bliver ladt i stikken. Der er ingen patienter, der har praksisklinikken i dag, der ikke fortsat har praksisklinikken, indtil der er fundet nogle læger til det, Alles Lægehus forlader uden nogensinde have været der, siger Laila Lindén.

Ny løsning hurtigst muligt

Hverken Carsten Scheibye eller Leila Lindén ved, hvorfor Alles Lægehus har valgt at tække sig fra Bornholm. Begge undrer sig over, at man har søgt ydernumre og så ikke ønsker at besætte dem, når man får dem tildelt.

Leila Lindén fortæller, at hun har været i dialog med Region Hovedstadens administration for at sikre sig, at Alles Lægehus har fået den samme hjælp og assistance som alle andre, der skal etablere en praktiserende lægeklinik.

– Man har tilbudt dem at leje sin ind i praksisklinikken på markedsvilkår, og man har hjulpet dem fuldstændig, som man hjælper alle, der vil nedsætte sig i en lægepraksis. Så det er lidt uforståeligt for mig, hvorfor de ikke kommer, siger hun.

Region Hovedstaden oplyser, at Udvalget for Forebyggelse og Sammenhæng skal tage stilling til den videre proces, så der hurtigst muligt bliver fundet en ny løsning. Det udvalg sidder Carsten Scheibye i.

– Direktionen har forvisset mig om, at der bliver præsenteret en sag med et forslag til, hvordan vi griber det an, herunder hvilke løsninger administrationen ser. I det udvalg vil vi selvfølgelig sørge for, at der arbejdes frem mod en god løsning her på Bornholm. Det siger sig selv. Vi skal finde ud af, hvordan vi kan få et praktiserende lægetilbud her på Bornholm pr. 1. april, lyder det fra Carsten Scheibye.