Regionen erkender fejl i sag om flytning af patienter fra Rønne til Allinge

Regionen erkender fejl i sag om flytning af patienter fra Rønne til Allinge
Praksisklinikken cirka 3.600 patienter skal have ny læge, fordi klinikken lukker i maj næste år. Foto: Jacob Jepsen
NYHED | BORNHOLM | 5. NOV 2021 • 12:22
Jakob Nørmark
Journalist
NYHED | BORNHOLM
5. NOV 2021 • 12:22

Region Hovedstadens administration erkender at have fejlet, da 1.800 personer, som hidtil var tilknyttet regionens praksisklinik på Bornholms Hospital, uden forudgående varsel modtog et nyt sygesikringskort til Allinge Lægehus gældende fra 1. november.

"I den konkrete sag fra Bornholm blev der ved en beklagelig fejl ikke udsendt et informationsbrev samtidig med bestilling af sundhedskortene. Informationsbrevet blev desværre først sendt ca. 14 dage efter bestillingen af sundhedskortene," skrev regionen tidligere på ugen i et notat.

"Flytningen af patienterne fra Praksisklinikken til Allinge Lægehus har givet en del uro blandt patienterne og en del spørgsmål fra pressen. Administrationen har forståelse for, at patienterne reagerer på lægeskiftet. Det må dog understreges, at borgerne flyttes, fordi Regionsklinikken er under afvikling, og det er således nødvendigt at finde andre læger til patienterne. Administrationen erkender imidlertid, at administrationen burde have sikret borgerne tidligere information om lægeskiftet, end det er sket i denne situation, for det kunne have forberedt borgerne bedre på situationen".

De to siddende bornholmske regionsrådsmedlemmer er tilfredse med redegørelsen, men bestemt ikke situationen, som mange bornholmere blev stillet i.

– Hvis man nu skræller det administrative sprog væk, står der: "vi er meget kede af det, det er vores fejl, vi har taget ved lære af det, og det skal ikke ske igen". Det har vi i princippet erklæret os tilfredse med, fortæller Carsten Scheibye (V).

Praksisklinikken cirka 3.600 patienter skal have ny læge, fordi klinikken lukker i maj næste år. Halvdelen af patienterne er blevet flyttet til Allinge Lægehus per 1. november, mens den resterende halvdel flyttes til Berit Laviks kommende klinik, når den bliver etableret.

Af de 1.800 patienter, som nu har læge i Allinge, har cirka to tredjedele folkeregisteradresse i Rønne, oplyser Region Hovedstaden i notatet, og de får således frem over 25 kilometer til deres praktiserende læge, hvilket blandt andet formanden for Bornholms Ældreråd, Erik A. Larsen har kritiseret efter at have modtaget mange bekymrede henvendelser fra folk, der fra den ene dag til den anden har fået lang vej til lægen.