KFUM åbner gratis retshjælp

KFUM åbner gratis retshjælp
Arkivillustration
| 11. MAJ 2021 • 10:11
Henrik Nielsen
Journalist

11. MAJ 2021 • 10:11

SOCIALT

Bornholmere kan snart få gratis, professionel retshjælp, når Råd til Ret åbner i Rønne. Bag initiativet står KFUM's Sociale Arbejde, som med støtte fra Civilstyrelsen under Justitsministeriet vil skabe større lighed i samfundet.

Det fremgår af en pressemeddelelse.

– Vi oplever et stort udækket behov for retshjælp mange steder i Danmark. I KFUM's Sociale Arbejde har vi til formål at skabe værdige kår for mennesker, blandt andet ved at mindske ulighed i samfundet. Derfor vil vi gerne være med til at sikre retshjælp og fremme retssikkerhed for alle mennesker i hele landet, siger jurist og projektleder June Crondahl fra KFUM's Sociale Arbejde i pressemeddelelsen.

Derfor opretter KFUM's Sociale Arbejde i sensommeren 10 nye juridiske rådgivninger landet over. I forvejen har organisationen i otte år drevet gratis retshjælp syv steder i Danmark.

Rådgiverne er alle jurister eller jurastuderende, som arbejder frivilligt. Til de nye rådgivninger søger KFUM's Sociale Arbejde derfor interesserede frivillige, og en-tre lønnede jurister til etablering, drift og koordinering af retshjælpen.