Julemarkedet blev starten på et tæt venskab

Julemarkedet blev starten på et tæt venskab
NYHED | 24. NOV 2023 • 11:00
NYHED
24. NOV 2023 • 11:00

Det hele startede med, at Gro spurgte Line, om de skulle dele en hytte. Det har de gjort siden, og det har udviklet sig til et venskab, hvor de støtter hinanden og snakker om stort og småt i weekenderne op til jul.

Når Bornholms Julemarked i eftermiddag tænder for de mere end tusinde julelys, skruer op for julemusikken og begynder at hælde gløgg i glassene, så er det altså for tredje år i streg.

På samme måde er det også tredje år, at smykkedesigner Gro Anne Haslund og syp-brygger Line Falk deler en hytte på selvsamme julemarked.

Her står de to iværksættere igen i år og sælger syp og smykker, og selvom de to ting muligvis kan lyde som et umage par, så har det udviklet sig til et nært venskab for de to. Det skriver de i en pressemeddelelse.

– Jeg kunne slet ikke forestille mig at være med på julemarkedet uden Gro. Det ville føles helt forkert, fortæller Line Falk.

– Vi deler en kærlighed til at arbejde med hænderne, og vi er begge super begejstrede for farver, glimmer og at nytænke gamle traditioner.

Gro Anne Haslund sælger sine unika smykker, og imens udskænker Line Falk smagsprøver på sin bornholmske syp og sælger syp i forskellige varianter. Så i hytten tilbydes der varer for enhver smag.

– Vi har det bare vildt hyggeligt og sjovt sammen på julemarkedet. Måske er humoren nogle gange lidt håndværker-agtig og skør. Men det er vi også, tilføjer Gro Anne Haslund.

Og det oplever de, at de besøgende kan mærke.

– Det er noget, vi gør meget ud af, at vores hytte er hyggelig og stemningsfyldt, og at humøret er højt hos os. Vi giver os tid til at fortælle om vores produktioner og håndværket, og hvis der kommer en kæk kommentar, så svarer vi tilbage i samme jargon, forklarer Line Falk.

Og de to har da også været tidligt i gang med planlægning af pynt, ekstra jule-overraskelser og indretningen af hytten. De to begyndte nemlig allerede lige efter sommerferien.

– Der ligger mange måneders snakke og overvejelser bag, hvordan vores varer præsenteres. Vi skal jo stå her i mange dage, så her skal være rart at være både for os og for gæsterne, understreger Gro Anne Haslund.

Og hvis der opstår lidt ventetid mellem gæsterne på julemarkedet, så gør det da heller ikke noget, for de to jævnaldrende veninder har mange ting at tale om, når der lige er en stille stund.

– Vi taler både om familielivet, teenagere, vores hunde og deler oplevelser fra året, der er gået i vores virksomheder. Og så skiftes vi til at rende efter en øl hos Small Batch eller en kop kaffe hos den hytte, hvor der sælges kaffe. Vi plejer også at skulle have en flødebolle fra Svaneke Chokolade, beretter Line Falk om de tilbagevendende julemarkedsritualer.

Også på en dag, hvor humøret er knap så højt, kan de to støtte hinanden. Det oplevede de en af dagene den første jul, hvor de to stod sammen, og Gro Anne Haslund måtte give Line Falk et venligt, men bestemt skub ud af det dårlige humør.

– Jeg var bare mega depri den dag og stod og talte mine produkter og mig selv ned, og så sagde Gro: Nu stopper du med det der!

– Så der var hun lidt mor-agtig på et tidspunkt, hvor jeg havde brug for det. Så vi støtter hinanden gennem julemarkedet. Hvis nogen kritiserer ens priser eller produkt, så er vi ret opmærksomme på hinandens humør og får talt om det, hvis en gæst har været lidt for grov, forklarer Line Falk.

De har begge tre børn, og i pressemeddelelesen skriver de, at selvom det er en udfordring at få enderne til at mødes i julemånedens weekender, så glæder de sig til igen i år at deltage på julemarkedet på Nexø Havn.

DAGENS ELUDSIGT BORNHOLM
DET FRIE VALG / 22-02-2024 / ELPRIS+SPOTTILLÆG / AFGIFTER / NETTARIF

Torsdag eftermiddag, fredag morgen: Gode priser efter midnat. Gode som i meget, meget, meget lave. Mellem kl. 00 - 06 koster el 1,45 kr./kWh alt inkl. i gennemsnit. Det er cirka 2,45 kr./kWh billigere end kogespidspriserne kl. 17-18-19-20. Så flyt dit forbrug og få en yderligere besparelse. Opdateret kl. 13.14. Næste opdatering kl. 00.14.

Bornholms energi og forsyning