Julemarked: Handlende glæder sig over en god start

Julemarked: Handlende glæder sig over en god start
Tilflytterkonsulent Rune Holm (tv) og Johnny Fagerlund besøger Høstets bod, hvor Mads Meisner serverer havtornvintervarmere. Foto: Holger Larsen

NYHED | NEXØ | ABONNENT | 28. NOV 2021 • 11:30
Holger Larsen
Journalist
NYHED | NEXØ | ABONNENT
28. NOV 2021 • 11:30

Det er især åbningsdagen, som har trukket mange mennesker til Bornholms Julemarked.

Johnny Fagerlund tager sig en pause fra Small Batchs bod, hvor der langes pænt med øl over disken. Han går hen til Høstets hytte, hvor Mads Meisner skænker ham en frisk havtornvintervarmer.

Både Johnny Fagerlund og Mads Meisner er lørdag eftermiddag godt tilfredse med starten på Bornholms Julemarked på Nexø Havn.

– Der var især godt gang i boden fredag, hvor omsætningen var overraskende god. Bliver det sådan de kommende dage vil vi være meget tilfredse, siger Johnny Fagerlund.

– Vi deler boden med Bornholms Mosteri, for vi er jo ikke så mange, og vi skal jo også til "Bornholm kommer til Hillerød" i Royal Stage i Hillerød i næste weekend, tilføjer Johnny Fagerlund.

Mads Meisner fra den økologiske havtornplantage kalder julemarkedet "super godt":

– Jeg synes, det er en flot indsats, som Pernille Bülow har gjort med det her set-up. Det er rart, at der kommer så mange mennesker, som der gjorde fredag. Hvis det fortsætter på denne måde, er der grundlag for en god succes og en tradition.

– Det er et meget spinkelt grundlag at udtale sig på nu, men bliver niveauet som nu, er vi også med næste år, siger Mads Meisner, der ligesom Johnny Fagerlund skal til det bornholmske julemarked i Hillerød i næste weekend.

 

Christina Petersen er forhandler af Aloe Vera-produkter og oplever, at det er svært at lokke julemarkedets gæster hen til boden. Foto: Holger Larsen

 

Knap så besøgt

Christina Petersen står i hytten med Aloe Vera-produkter og oplever ikke den tilstrømning, som Small Batch og Høstet og flere andre.

– Det her er mere specielt, end hvis folk skal have en kop kaffe at varme sig på. Jeg skal gøre lidt mere for at lokke folk herhen. Der er desværre ikke så mange, der kender os, selv om vi har været på Bornholm mange år og er ude på mange markeder, siger Christina Petersen.

– Men jeg er tilfreds og elsker at stå steder som her. Vi vil gerne ud at fortælle om de gode ting, vi har, siger Christina Petersen, der deler boden med flere andre forhandlere af Aloe Vera-produkter.