De var på kant: 46-årig beboer dræbt med hobbykniv

De var på kant: 46-årig beboer dræbt med hobbykniv
En af beboerne var mandag tæt på overfaldet på Fabriksvej i Rønne. Foto: Jens-Erik Larsen
POLITI | RØNNE | ABONNENT | 25. SEP 2021 • 11:15
POLITI | RØNNE | ABONNENT
25. SEP 2021 • 11:15

OPDATERET LØRDAG KL. 17.24 MED NYE KILDER:

Frits er på vej ud at handle lørdag morgen, da han hører nyheden om at 46-årige Heino Mortensen er afgået ved døden i nat.

Frits har boet i en af de lejligheder der ligger over værestedet på Fabriksvej i Rønne i fem år. Hans identitet er redaktionen bekendt, men han ønsker ikke at stå frem med sit fulde navn. Han så Heino Mortensen ligge blødende på græsplænen mandag fra sit vindue på første sal.

Ifølge Frits blev den afdøde overfaldet af den sigtede, der var i besiddelse af en hobbykniv. Han ved ikke, hvad der præcis førte til det voldelige overfald, men har en fornemmelse af, at der var flere personer indblandet. 

En beboer, der bor i samme opgang som både den sigtede og den afdøde, kontakter Bornholms Tidende sent fredag eftermiddag. Han fortæller, at de to mænd havde været på kant med hinanden i et stykke tid. Mandens identitet er redaktionen bekendt. 

Døren til den sigtedes lejlighed på Fabriksvej. Foto: Jens-Erik Larsen

 

Frits kendte kun den dræbte overfladisk.

– Han var en fin fyr. Lidt en enspænder, siger han.

Der er ingen pårørende på stedet lørdag morgen. Ingen blomster, intet personale. Nogle få beboere forlader opgangen for at gå ud, uden at stoppe op. En beboer åbner døren, men vil helst ikke udtale sig.

Frits er ked af at høre, at Heino Mortensen er afgået ved døden.

– Jeg troede sgu han ville klare den, når han blev fløjet på Rigshospitalet, siger han.

Den sigtede blev efter flere dage på flugt anholdt i Østerlars torsdag og varetægtsfængslet i fire uger for drabsforsøg.