'Jeg bruger lige nu mest træningen til at lade op og få ny energi til at nyde tiden med min datter'

'Jeg bruger lige nu mest træningen til at lade op og få ny energi til at nyde tiden med min datter'
Anna Holm. Foto: Jacob Jepsen
| ABONNENT | 25. FEB 2021 • 07:14
Henrik Nielsen
Journalist
| ABONNENT
25. FEB 2021 • 07:14

DAGENS NAVN: Anna Holm er blevet mor, er flyttet tilbage til Bornholm og er blevet ansat på Bornholms Tidendes redaktion.

Hvordan er det at være tilbage i arbejdet som journalist?

– Det er sjovt at sidde på en redaktion igen. Der er altid fart over feltet, når man arbejder med nyheder. Jeg nyder også at være tilbage på Bornholms Tidende, hvor jeg arbejdede som sommervikar på sporten under min studietid. Nu sidder jeg med redigering og layout, som jeg synes er meget spændende. Man skal tænke journalistisk samtidig med, at man skal være kreativ og finde løsninger.

Du blev mor i sommer. Hvordan er det?

– Det er fantastisk. Min mand og jeg er selvfølgelig ligesom alle andre forældre helt forelskede i vores lille pige. Det føles meget naturligt, at hun nu er en del af vores liv. Det har selvfølgelig været en omvæltning at gå fra to til tre, men på den gode måde.

Hvad har overrasket dig mest ved at blive mor?

– At tiden flyver af sted, at et barn vokser og udvikler sig så utroligt stærkt, og at man som mor kan vænne sig til at blive vækket hver anden time.

Hvad har det betydet for dig som løber, at du er blevet mor?

– Jeg har holdt mig i form under min graviditet, og jeg startede med at løbetræne seks uger efter fødslen. Nu løber jeg cirka en time om dagen og er startet med lidt intervaltræning igen. Jeg er overrasket over, hvor hurtigt kroppen finder tilbage til "sig selv" igen. Til gengæld er det hårdt at træne, når man ammer og ikke får den nødvendige restitution om natten. Jeg nyder stadig at træne, men jeg kan godt mærke, at mine prioriteter har rykket sig. Nu er det ikke så vigtigt, hvis et træningspas må aflyses eller afkortes. Jeg bruger lige nu mest træningen til at lade op og få ny energi til at nyde tiden med min datter. En hård nat kan viskes væk med en morgenløbetur langs vandet. Så må tiden vise, hvad der skal ske med mit eliteløb.

Hvordan er det at være flyttet hjem til Bornholm?

– Jeg nyder naturen, roen, og at livet bare er lidt mere simpelt på en ø. Vi bor i Rønne, og det er fantastisk at være i nærheden af familie, venner, arbejde, indkøb, skov og hav.

Hvad ville du gøre, hvis du vandt fem millioner kroner?

– Jeg ville opføre mig, som om jeg ikke havde vundet fem millioner og investere pengene i ejendom og aktier.

Hvilken bog ligger på dit natbord?

– "Shantaram" – en roman af Gregory David Roberts. Jeg har læst meget i min barsel, for man tilbringer meget tid i sengen med amning. Nu er min pige otte måneder, og hun har fattet stor interesse for lige præcis denne bog, så nu skal hun være faldet i søvn, før jeg kan tage den frem. Ellers bliver der gnasket i omslaget.

 


Anna Holm

33 år

Gift med Victor Velin Larsson. Sammen har de datteren Olivia Vår

Oprindeligt fra Rønne, som hun er vendt tilbage til