Hun er projektleder på EM i håndbold: 'Det er et stort puslespil med 15 timer lange arbejdsdage'

Hun er projektleder på EM i håndbold: 'Det er et stort puslespil med 15 timer lange arbejdsdage'
Anita Kristiansen. Foto: Jan Christensen, DHF
| ABONNENT | 11. DEC 2020 • 06:07
Af:
lisbet-holst
| ABONNENT
11. DEC 2020 • 06:07
DAGENS NAVN: Anita Kristiansen er håndboldforbundets projektleder på EM i håndbold for kvinder, der afvikles i Herning, og hun har forrygende travlt i disse dage.

Hvilke opgaver har du som projektleder her under slutrunden?

– Jeg har den daglige kontakt med EHF, Det Europæiske Håndboldforbund. Vi har statusmøder hver morgen, hvor vi gennemgår gårsdagens ting, alt fra for eksempel opsætning af hallerne, billetter, forespørgsler fra de forskellige hold, koordinering, hvis kommer gæster til – det er ikke så mange i de her coronatider, men der er da nogle få. Der er løbende koordinering med alle vores ansvarlige, for eksempel om hoteller, transport og bemanding.

– Jeg er ikke nede i detaljen, det er der gode kolleger, der tager sig af. Jeg lægger de store linjer, men hjælper selvfølgelig, hvis der er ting, der skal afklares.

– Det er et stort puslespil. Lige om lidt, om 13 dage, skal vi i gang med nedpakningen. Der er også en masse logistik, koordinering og planlægning, der skal på plads.

Hvor mange timer har du arbejdet om dagen den seneste tid?

– Omkring 15 timer. Vi har det første møde klokken 9. Det er et statusmøde, og vi har evalueringsmøde om aftenen klokken 22.45, og alt der imellem er arbejde og koordinering. Jeg er meget brugt, når det hele er afsluttet, både af arbejdet og af lettelse over at alt forhåbentligt er gået som planlagt.

Hvad er det især, man skal være god til som projektleder?

– Man skal være omstillingsparat, for ikke alt kommer til at gå som planlagt. Man skal være klar til at træffe nye beslutninger, uanset hvor godt forberedt man er. Man skal kunne bevare overblikket og holde hovedet koldt i pressede situationer. Man skal kunne tale med alle mennesker lige fra en tv-tekniker til en bestyrelsesformand.

Hvilke ekstra udfordringer giver det at holde EM med coronarestriktioner?

– Vores primære fokus er at sørge for, at al sikkerhed er på plads. Der er kreeret den efterhånden meget omtalte røde boble, som alle ledere, spillere og tæt på spillerne kun må befinde sig i. Det bruger vi meget energi på at sikre, så holdene føler sig sikre og kan fokusere på håndbold og hele afviklingen. Det betyder så, at jeg ikke lige kan gå ned i hallen og give en besked. Det er megafrustrende til tider, men sådan er det. Alternativet var slet ikke afvikle noget håndbold-EM, og det ville have været værre.

Har det givet et ekstra pres at skulle tage over for Norge?

– Ja, et vanvittigt ekstra stort pres. Vi skulle på to uger finde en hel ny hal at spille i, nye hoteller til otte hold fra Norge, til ekstra tv-folk, ekstra pressefolk, ekstra personaler, så der blev arbejdet vanvittigt hårdt i 14 dage. De lokale håndværkere har været på overarbejde de seneste 14 dage. Da det blev meldt ud, at vi stod med hele slutrunden, var der en sindssyg stor opbakning fra dag et. Vi blev kimet ned af alt fra virksomheder til frivillige til håndboldklubber, der bare ville hjælpe. Det har virkelig overrasket mig på den positive måde. Det varmede og gav ekstra energi på de der lange dage. De overordnede linjer kører, der er glade folk omkring os, IHF er tilfreds. Jeg meget stolt over, at det lykkes at få det op at stå på så kort tid.

Du har selv spillet håndbold og har været træner? Hvad er det med dig og håndbold?

– Begge mine forældre spillede håndbold, da jeg var lille, og jeg var med i Nordlandshallen i Allinge, fra jeg var spæd. Begge mine søskende og min farfar spillede håndbold. Jeg startede selv, da jeg var fire år og er blevet hængende. Håndbold har givet mig så mange oplevelser, som jeg ikke ville have undværet. Jeg husker stadig gode episoder fra træningslejre – det giver glæde og fællesskabsfølelse. Min datter på tre år er lige startet til håndbold. Den glæde jeg selv haft af håndbold, vil jeg gerne give videre til mit barn – og også hele foreningslivsoplevelsen. Det er en god måde at lære at være sammen med andre på.

Du skal overvære Danmarks kampe søndag og tirsdag. Hvad glæder du dig mest til?

– Jeg glæder mig altid til at se de piger spille. Jeg har arbejdet tæt på dem i mange år, jeg har fulgt dem på sidelinjen og ved, hvor benhårdt de arbejder, så jeg håber og glæder mig til, at de får mulighed for at vise hele Danmark, hvor dygtige de er. De er virkelig seje.

 
 

Anita Kristiansen

41 år, er vokset op i Sandkås, hvor hendes forældre stadig bor.

Hun har været ansat i Danmarks Håndbold Forbund siden 2006. Det er det sjette mesterskab på hjemmebane, hun er med til. De øvrige år har hun siddet med i projektgruppen, men de seneste to måneder har hun arbejdet som overordnet projektleder.

Anita Kristiansen bor sammen med kæresten og deres treårige datter i Tølløse på Sjælland. De skal i år fejre jul i Sandkås sammen med familien.