Hul i direktionen: Nu skal kommunen på jagt efter en ny direktør

Hul i direktionen: Nu skal kommunen på jagt efter en ny direktør
Kirstine van Sabben fra Bornholmerlisten var ikke helt glad for fordelingen af medlemmerne i det ansættelsesudvalg som skal være med til at udvælge den kommende direktør i Bornholms Regionskommunes øverste ledelse. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen
| 25. FEB 2021 • 21:36

25. FEB 2021 • 21:36

POLITIK

Efter afskedigelsen af koncerndirektør Claus Steensgaard Jensen i efteråret skal kommunalbestyrelsen nu ud og finde en ny direktør. 

Kommunalbestyrelsen skal derfor nedsætte et ansættelsesudvalg med henblik på rekrutteringen som forestås af et eksternt firma. Sagen blev behandlet og godkendt på kommunalbestyrelsesmødet torsdag.

Udvalget sammensættes af fire folkevalgte, fordelt ligeligt mellem Socialdemokratiet og Venstre og deres respektive valggrupper, samt borgmester Thomas Thors (S).  På kommunalbestyrelsesmødet torsdag indstillede rød blok Leif Olsen og Erik Lund Hansen, mens blå blok giver Kirstine van Sabben fra Bornholmerlisten og Linda Persson fra DF plads i ansættelsesudvalget.

Kommunaldirektør Johannes Nilsson, samt en ledelsesrepræsentant, udpeget af chefgruppen og en medarbejderrepræsentant udpeget af HovedMED, får også plads i ansættelsesudvalget. 

Dermed består ansættelsesudvalget af fem politikere og tre ansatte, og det syntes Kirstine van Sabben fra Bornholmerlisten var for lidt.

– Jeg havde gerne set en bredere medarbejderrepræsentation, sagde van Sabben, der var klar til at bytte to politikere med to medarbejderrepræsentanter. De øvrige partier tilsluttede sig imidlertid administrationens indstilling, og van Sabben måtte stille sig tilfreds med en mindretalsudtalelse.

Claus Steensgaard Jensen fratrådte ved årsskiftet 2020/2021. Kommunalbestyrelsen forventer at den nye direktør vil være klar til at tiltræde den 1. august 2021.

 

Bornholms Regionskommunes øverste ledelse består af ti driftsansvarlige chefer og tre direktører. De tre direktører er sammen med borgmesteren øverste ansvarlige for den kommunale forvaltning og betjener kommunalbestyrelsen og de folkevalgte udvalg.  Direktionen er ansvarlig for, at de politiske beslutninger gennemføres, og for at sætte den strategiske, tværgående og retningssættende udvikling og ledelse af Regionskommunens organisation inden for de politisk udstukne rammer.