Hør den lille frø med den store lyd

Hør den lille frø med den store lyd
Løvfrøerne synger i disse dage. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen
| 11. MAJ 2021 • 11:59
Henrik Nielsen
Journalist

11. MAJ 2021 • 11:59

NATUR

Netop nu kan man høre den lille løvfrø synge i kor i bornholmske vandhuller. På lune, vindstille nætter synger hannerne for at tiltrække hunner, og de næste par nætter ser ud til at blive godt løvfrøvejr.

Det fortæller Naturstyrelsen Bornholm på Facebook.

"Tag ud efter mørkets frembrud, omkring klokken 22. Husk lommelygten for en sikkerheds skyld, men se, om ikke du kan finde rundt uden at bruge lys – det er en oplevelse i sig selv. Lys ikke på frøerne, da det forstyrrer dem, og de stopper med at kvække. Nyd i stedet lyden, mørket og forårsnatten", lyder opfordringen.

Naturstyrelsen Bornholm anbefaler, at man lytter til løvfrøer i Almindingen ved de to naturgenoprettede områder Udkæret og Hagemyr.

Udkæret blev i 2000 omdannet til vådområde og huser nu Bornholms bedste lokalitet for løvfrø. I 2016 blev vandstanden hævet i Hagemyr, og allerede i 2017 kvitterede løvfrøerne med at flytte ind.

Udkæret finder man ved at parkere ved Springbakkevejen 9, gå ind ad klaplågen og følge stien til fugleskjulet. Ved Hagemyr skal man parkere mellem Dyndevej 3 og 5 og gå ad skovvejen cirka 500 meter. heni