Høns aflivet: Fjerkræ i Østermarie ramt af fugleinfluenza
Et fjerkræhold på Bornholm er smittet med fugleinfluenza. Arkivfoto: Berit Hvassum

26. FEB 2021 • 16:44 • AF ANETTE VESTERGAARD • GRATIS

Høns aflivet: Fjerkræ i Østermarie ramt af fugleinfluenza

En hobbybesætning i Østermarie på Bornholm er ramt af den smitsomme fuglinfluenza H5N8. Fjerkræejere i området bliver omfattet af særlige restriktioner, mens kravet om at holde fjerkræ under overdækning og tag fortsat gælder for hele landet.

Statens Serum Institut har torsdag aften konstateret H5N8 fugleinfluenza i hobbybesætning med 20 høns og tre moskusænder i nærheden af Østermarie.

For at forhindre yderligere smitte til fugle i området er fuglene i fjerkræholdet aflivet fredag.

Det oplyser Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse.

- H5N8 er meget smitsom og vi gør alt hvad vi kan for at forhindre, at fugleinfluenzaen spreder sig til andre fugle. Den er alvorlig for fuglene, og for at bremse smitten indfører vi restriktioner for fjerkræejere i området, siger souschef i Fødevarestyrelsen, Tim Petersen.

Med udbruddet ved Østermarie indfører Fødevarestyrelsen zoner rundt om den smittede farm, hvor fjerkræbesætningerne bliver underlagt særlige restriktioner. Inden for en 10 kilometers zone bliver det blandet andet forbudt at sælge æg samt at flytte æg, høns og andet fjerkræ uden tilladelse fra Fødevarestyrelsen, og alle fjerkræejere inden for en tre kilometers zone har pligt til at registrere deres fuglehold.

Med det nye udbrud forventer Fødevarestyrelsen ikke, at kravet om at holde fjerkræ under overdækning og tag bliver ophævet foreløbigt.

 

Fakta

Fødevarestyrelsen etablerer en tre og en ti km zone rundt om den smittede farm, hvor fjerkræbesætninger vil blive underlagt særlige restriktioner. I tre km zonen er der bl.a. krav om, at ejere af hobbyfjerkræ og fugle registrerer deres dyr på landbrugsindberetning.dk. inden otte dage. 

Fugleinfluenzaen er bragt til Europa med efterårets fugletræk fra Rusland og Kasakhstan. Flere europæiske lande har rapporteret om fugleinfluenza i både vilde fugle og i fjerkræbesætninger. Flere lande har på linje med Danmark indført krav om indelukning af fjerkræ.
Bornholms Tidende
Nørregade 11-19
DK-3700 Rønne
CVR Nr: 35244115

Tlf.: 5690 3000
E-mail: Redaktionen

Chefredaktion
Nanna Krogh (konstitueret chefredaktør)
nk@bornholmstidende.dk

Direktion
Kim Eland (adm. direktør)

Webmaster: Webmaster

Kontakt
Kontakt os
Abonnementsbetingelser
Cookie og privatlivspolitikHotline
Har du et tip eller hastende
redaktionelle henvendelser uden
for kontortid er du velkommen til at bruge linket her:Tip avisen.

© Copyright 2021 Bornholms Tidende.