Han er klar med en ny bog – slutningen kom bag på ham selv

Han er klar med en ny bog – slutningen kom bag på ham selv
Erik Krog med sin tidligere bog "To tørfisk med det hele" – nu har han udgivet "Mellem linjerne". Arkivfoto: Berit Hvassum
| ABONNENT | 23. DEC 2020 • 06:05
Af:
torben-oestergaard-moeller
| ABONNENT
23. DEC 2020 • 06:05
KULTUR

Gennem snart 10 år har Erik Krog fra Tejn haft sin egen blog på internettet under navnet "Pensionist på Bornholm – aka Krog på Krogen". Altså, "aka", som står for "also known as" – også kendt som.

Man finder bloggen på krogenborg.dk, hvor man kan læse hans opdateringer, som han gerne skriver hver anden eller hver tredje dag og som kan omhandle alt mellem himmel og jord.

Da Bornholms Tidende besøgte ham i 2017, stod det hurtigt klart, at gulstensvillaen på Krogen 6 i Tejn bar vidnesbyrd om, at han har været omkring i verden og eksempelvis boet og arbejdet på både Færøerne, i Australien og på Tasmanien. På en væg hang et par australske boomeranger, på en hylde stod en udstoppet lunde med sit orange næb og sort-hvide fjerdragt.

Erik Krog har tidligere udgivet bogen "To tørfisk med det hele", men er for nylig barslet med en ny bog, en roman, som han kalder "Mellem linjerne".

Den handler om to tidligere rejsekammerater, som sammen har rejst i Australien og mødes igen på Færøerne, hvor de forelsker sig i hver sin pige, Anne og Inge Lise, hvilket giver udfordringer til dem begge. Tiden er det tidlige forår og frem til efteråret i 1968, og læserne bliver både taget med til et bygdebryllup, grindefangst, havjagt og fiskeri samt indfangningen af får på fjeldet.

Og som forfatteren blandt andet skriver i forordet til bogen:

"Egentlig er der så meget, man kan opleve på Færøerne, at kun et længerevarende besøg kan besvare en del af de mange spørgsmål, der måtte være for den kræsne rejsende. Men måske får du lyst til en rejse til denne del at rigsfællesskabet, for det er helt bestemt en rejse værd – og mere til.

Så er der det store Atlanterhav, der omkranser disse smukke øer. Det er et kapitel helt for sig selv, og især når man kommer op på de nordligste øer, hvor de mange fuglefjelde tårner sig højt op over havet. Og meget apropos, er der i det hele taget et hav af oplevelser, hvilket jeg forsøger at give mit lille billede af i denne bog – selv om det er en roman".

Slutningen på bogen, nævner Erik Krog, vil han ikke røbe på forhånd. Han vil dog røbe så meget, som at den også kom bag på selv ham.