Hæderspris til kokkekonkurrence: Legat tildeler Marschall-brødre 250.000 kroner

Hæderspris til kokkekonkurrence: Legat tildeler Marschall-brødre 250.000 kroner
Mikkel (tv) og Mads (th) Marschall, initiativtagere til Sol over Gudhjem
Torsdag 25. juni 2020 • 12:38
Af:
henrik-nielsen
Torsdag 25. juni 2020 • 12:38
Med kokkekonkurrencen Sol over Gudhjem er brødrene Mikkel og Mads Marschall med til at få budskabet om Bornholm som et sted med en række unikke produkter baseret på råvarer af højeste kvalitet ud i verden. Derfor modtog de torsdag Preben Hansens Legats Hæderspris 2020. Prisen er på 250.000 kroner og går til en person, institution, forening eller sammenslutning, der har vist et anerkendelsesværdigt, væsentligt initiativ til gavn for Danmarks turistmæssige interesser, fortrinsvis med inden for til hotel- og restaurationsbranchen.

Det fremgår af en pressemeddelelse.

– Vi tror på, at regionale initiativer som dette gør en forskel, både i forhold til Danmarks turistmæssige interesser og i forhold til hotel- og restaurationsbranchen på øen, hvor de bornholmske restauranter hyldes for deres fabelagtige evne til at benytte sig af lokale fødevarer til at skabe gastronomiske oplevelser på tallerkenen. Det er dét, vi gerne vil hædre med denne pris, forklarede bestyrelsesformand Kirsten Leth fra Preben Hansens Legat i forbindelse med tildelingen af prisen.

På rette tid og sted

Ifølge Mikkel Marschall har det ekstra betydning, at han og storebroren Mads modtager prisen netop i år.

– 2020 har været et hårdt år for Sol over Gudhjem. På grund af covid-19 måtte vi desværre aflyse en række af sommerens aktiviteter. Derfor kommer Hædersprisen både som en faglig anerkendelse, som vi begge er virkelig stolte af, og som en økonomisk håndsrækning på rette tid og sted, sagde han ifølge pressemeddelelsen ved prisoverrækkelsen.

Han mener, at potentialet for flere turister er stort, især uden for sæsonen.

– Hædersprisen vil være med til at sætte ekstra fokus på Bornholm som en gastronomiø og på vores mange regionale specialiteter, som alle kan lade sig inspirere af til at lave sund og velsmagende mad, lød det fra Mikkel Marschall.

Preben Hansen ejede og drev Hotel Alexandra på Rådhuspladsen i København. Hoteldriften skabte det økonomiske fundament for legatet, som han stiftede i 1967.

FÅ ABONNEMENT