Guide til din weekend: Kunstrunde, koncert eller måske begge dele

Guide til din weekend: Kunstrunde, koncert eller måske begge dele
Start gerne på Gudhjem Museum, hvor alle Kunstrundens 59 deltagere er repræsenteret med et enkelt værk. Foto: Jens-Erik Larsen
| ABONNENT | 14. MAJ 2021 • 18:00
Sofie Møller
Journalist
| ABONNENT
14. MAJ 2021 • 18:00

FRITID

Der er gang i hjulene igen. Så længe du husker et mundbind og mange steder også et coronapas, er dørene åbne de fleste steder rundt på øen. Det betyder heldigvis, at der er mange sjove, spændende og underholdende ting, du kan give dig til i weekenden. Her giver Tidende dig fem gode muligheder.

1. Er du til storartede malerier og skulpturer i alle former og farver? Og kunne du tænke dig at komme bag de lukkede døre, hvor Bornholms kunstværker bliver til? Så vil jeg anbefale dig at smutte en tur på kunstrunde.

Bornholms Kunstrunde gennemføres i år for sjette gang, hvor en lang række kunstnere og kunsthåndværkere åbner deres værksteder og atelier for publikum. Start gerne på Gudhjem Museum, hvor alle Kunstrundens 59 deltagere er repræsenteret med et enkelt værk. Det er derfor det bedste udgangspunkt, når du skal lægge din rute for, hvilke kunstnere du vil besøge.

Kunstnerne holder åbent fra den 13.-15. maj. Du kan besøge fællesudstillingen til og med søndag den 16. maj. Gudhjem Museum har ekstraordinært åbent alle dage klokken 11-16 frem til den 16. maj.

2. Det er også igen tilladt at deltage i koncerter, så længe det foregår siddende. Det betyder altså, at det er muligt at nyde blide jazztoner live på Svanekegaarden. Søndag kan du opleve Den Faste Trio, der sammen med dagens gæst, Peter Marott, vil sørge for at give dig en musikalsk oplevelse. Peter Marott har mange talenter, da han både er trompetist, vokalist, komponist og bandleader.

Han bevæger sig frit i genrer som for eksempel hiphop, tango, electronica, brazil og pop, og har blandt andet arbejdet med den danske hiphop-pioner MC Einar, elektronika-kunstneren Mike Sheridan og Lars HUG. Koncerten starter klokken 15.30 på Svanekegaarden.

3. Gå tilbage til barndommen og tag på et af Bornholms nyligst åbnede museer: Legetøjsmuseet. De to initiativtagere lejede den tidligere lædervarebutik i Store Torvegade i Rønne tilbage i december 2020, men har på grund af nedlukningen først haft mulighed for at åbne i slutningen af april. På museet kan du se og opleve store samlinger af forskellige slags legetøj. Der er alt fra barbiedukker, actionfigurer til my little pony, som kan få de nostalgiske følelser frem.

4. Du kan også tage hele familien med til familieworkshop, når der lørdag skal støbes i tin på Grønbechs Gård.

Her bliver man taget tilbage i tiden og støber som i gamle dage. Først skal der leves aftryk i støbesand, hvorefter tinnen varmes op til en flydende masse. Helt sikkert er det, at deltagerne får deres eget aftryk med hjem i en nøglering. Husk en god, tyk trøje, da arrangementet foregår udendørs.

5. Selvom det meste er åbnet igen, er det heldigvis stadig tilladt at bruge den skønne natur, hvilket jo er helt oplagt, som vejret også bliver varmere, og solen titter frem. Er du morgenfrisk og naturfrisk kan du tage med på en 15 kilometers gåtur lørdag klokken 8 med Gangforeningen Bornholm. Startsted for gåturen er ved Listed Havn.